joi, 25 februarie 2021 - 15:49

Cum se vor vaccina persoanele reprogramate

Persoanele din domeniile esențiale, care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și au fost amânate la vaccinare, vor primi pe email sau SMS noua programare.

„Începând cu data de 1 februarie, la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile.

Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).

35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă”, se arată într-un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.