10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 19:17

Cum se va schimba turismul din Turcia, în urma conflictului cu Rusia

spot_img

Agențiile de turism din Rusia au anulat zborurile charter spre Turcia și nici nu mai vând vacanțe în această țară.

Revenirea la normalitate a turismului rus în Turcia este aproape imposibilă, atrage atenţia Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei de Stat, invocând riscuri teroriste, după ce Moscova a descurajat călătoriile în staţiuni turce ca reacţie la doborârea avionului.

“Referitor la turismul rus în Turcia, nu văd nicio perspectivă de revenire la situaţia anterioară”, a declarat Aleksei Puşkov.

Mișcarea este o lovitură pentru industria turismului din Turcia, care este un loc de vacanță extrem de popular pentru ruși. Aproape trei milioane de turiști ruși și-au făcut vacanță în Turcia în 2014, conform cifrelor oficiale. Potrivit ziarului turc Zaman, aceștia au contribuit cu aproape patru miliarde de dolari la economia turcă anul trecut.

 

‘Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania” vrea să lanseze o campanie de promovare a României pe piața din Rusia. Sunt peste 6 milioane de potențiali turiști acolo, care ar putea să vină și la noi, pe viitor, să nu meargă toți în Bulgaria sau Grecia.

Sunt petrecăreți, le plac ofertele all inclusive și vin cu bani mulți. Așa îi descriu hotelierii români pe turiștii ruși.

 

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat puternic după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie. Ca reacţie, Administraţia Vladimir Putin a introdus sancţiuni economice contra Ankarei, descurajând agenţiile de turism ruse să vândă servicii în staţiuni turce.

“Turcia rămâne o ţară de tranzit pentru militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic. Nimeni nu poate exclude posibilitatea unor atentate contra cetăţenilor ruşi, dat fiind că Rusia este implicată în operaţiuni antiteroriste”, a explicat Puşkov.