23.5 C
București
joi, 24 iunie 2021 - 8:57

Cum se va legaliza “plicul” dat doctorilor

spot_img

Legalizarea „atenţiilor” pentru medici se va putea face prin consultații contra cost în spitalele de stat

Ministrul Sănătății a anunțat că banii pe care pacienții vor să-i dea medicilor după o intervenție sau o consultație se vor putea înregistra legal doar dacă doctorii vor munci de fapt peste program, în cabinete din spitalele de stat, cabinete private cu spațiul închiriat de la respectiva unitate medicală.

E vorba de servicii private în spitalele publice, adică posibilitatea pacientului de a alege un medic, dacă acel medic nu poate să îi dea consultația în momentul în care e cerută și dacă problema poate fi temporizată, contra unei coplăți.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii

Ministrul a adăugat că este important ca toate aceste venituri să fie fiscalizate, iar cât privește cadourile primite de medici (“un ceas, mici atentii”), acestea nu trebuie declarate.

Bănicioiu speră ca la dezbaterile de la Legea pacientului, aflată în Parlament, să vină cu puncte de vedere obiective atît reprezentanții medicilor, cât și administratorii sistemelor medicale și reprezentanții pacienților. Fiecare e liber să susțină orice amendament, idee sau ce consideră că este relevant pentru îmbunătățirea acestei inițiative legislative.