14.6 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 14:08

Cum se îmbogățește „mortul lui Dragnea”

spot_img

Denunțătorul vicepremierului în dosarul „Referendumul” a câștigat la Loteria bonurilor fiscale

Liviu Dragnea_SZ 1

Unul dintre denunțătorii vicepremierului Liviu Dragnea, în dosarul „Referendumul”, se află pe listele de câștigători ai Loteriei bonurilor fiscale organizate de Ministerul Finanțelor.

Romică Părpălea, unul dintre denunţătorii din dosarul privind fraudele de la Referendumul din 2012, a fost făcut „mort” de președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. Vicepremierul susținea despre Părpălea că „este mort din anul 1991”.

Parpalea_bon fiscal

Romică Părpălea a postat pe pagina personală de Facebook poza cu biletul câştigător de la prima extragere a Loteriei fiscale. Bonul, în valoare de 6,3 lei, este emis în data de 7 februarie la o unitate de pe strada Constantin Brâncoveanu din Alexandria, reședința județului Teleorman. Pe bonul fiscal apare că Părpălea a cumpărat o pâine albă de 300 de grame.

Romică Părpălea, fost şef de filială PSD, este cel care l-a şi denunţat pe vicepremier.

Eu l-am denunţat pe Liviu Dragnea. Deocamdată sunt viu (…) Să ştie şi domnul Dragnea, eu am făcut plângerea penală şi sunt în viaţă deocamdată. Nu îmi este teamă de el. Eu încă sper că suntem într-un stat democratic

Romică Părpălea

Dosarul „Referendumul” a fost trimis instanţei supreme în 7 octombrie 2013, Liviu Dragnea fiind judecat alături de alte 74 de persoane. Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Olimpia Diaconiuc