0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:46
No menu items!

Cum se ceartă Sorin Oprescu cu Robert Negoiță, primarul sectorului 3, pe bulevardul Unirii

spot_img

Lucrările din centrul Capitalei, de pe bulevardul Unirii, sunt făcute ilegal. Sorin Oprescu l-a amendat pe edilul Robert Negoiţă de trei ori, pentru lucrările de pe un sens al bulevardului. Cu toate acestea, reparaţiile continuă şi pe cealaltă parte.

bd unirii

Sorin Oprescu spune, conform digi24.ro, că primarul sectorului 3 i-ar fi cerut autorizaţie doar pentru înălţarea bordurilor. Primarul Capitalei s-a trezit apoi că Robert Negoiţă a trecut la amenajări complexe.

Lucrările de pe Bulevardul Unirii au fost demarate în urmă cu jumătate de an. Cu acordul consilierilor de sector, primarul Robert Negoiță a scos din rădăcină copaci şi a betonat o parte din spațiul verde cu dale scumpe. În locul arborilor, a pus pergole și a amenajat locuri de parcare. Primarul Sectorului 3 se angajase însă doar să înalțe bordurile de pe Bulevardul Unirii. A mers să ceară aprobare de la Sorin Oprescu, pentru că artera este în administrarea Primăriei Capitalei.

Consilierii locali ai opoziției spun că primarul a cheltuit ilegal banii locuitorilor din sector.

El nu avea voie ca să efectueze lucrări pe bulevardul acesta, altele decât de a face curăţenie, de a amenaja spaţii verzi şi de a toaleta copaci. Atât. Restul, toate construcţiile acestea megalomanice, sunt pentru că trebuia să cheltuiască banii pentru cine trebuie,

  consilierul local Victor Tărtăcuţă,

digi24

Primarul Capitalei a dat 3 amenzi pentru lucrările ilegale – de 5.000, de 10.000 și de 50.000 de lei.  Edilul sectorului 3 le-a plătit, dar continuă lucrările de amenajare, și pe celălalt sens. Primarul Sorin Oprescu susţine că îl va amenda pe edilul Robert Negoiţă şi pentru lucrările făcute pe partea stângă a bulevardului Unirii.

Ne aşteptăm ca şi pe partea stângă să fie alte amenzi, desigur mai mari. Dar, cum spuneam, primarului nu-i pasă, pentru că se ascunde în spatele hotărârilor de consiliu, unde se votează cum doreşte dânsul. Iar, cum spuneam, banii nu-i plăteşte el, îi plăteşte bugetul primăriei,

consilierul local Honorius Circa

Jurnaliștii de la digi24 mai spun că de mai bine de trei săptămâni, primarul Robert Negoiţă a refuzat să spună de ce a amenajat bulevarde care nu țineau de sectorul său. Investiția primăriei de sector pe teritoriul Primăriei Capitalei nu s-a oprit aici. De la 1 aprilie 2014, edilul Sectorului 3 a angajat o firmă privată care să păzească aceste construcţii. Primăria Sectorului 3 nu a vrut să precizeze valoarea investiţiilor. Consilierii estimează că ele se ridică la 10 – 12 milioane de euro.

foto: b365.ro

 S.Z.