9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 21:33
No menu items!

Cum scapi de vergeturi

spot_img

Cum scapi de vergeturi

Când te confrunţi cu fluctuaţii mari de greutate într-un timp scurt, pielea nu mai poate face modificărilor şi ”se rupe”. Atunci apar vergeturile, care au la început culori puternice, albastru sau roz, dar care îşi pierd din intensitate în timp.  Acestea apar pe abdomen, pe şolduri, pe sâni, fese, braţe, abdomen şi pe partea superioară a coapselor.

De aceea, îţi recomandăm să acorzi o atenţie sporită pielii tale dacă treci printr-una dintre aceste situaţii: eşti însărcinată, ai luat mult în greutate, eşti la dietă, faci sport pentru creşterea masei musculare.

Cele mai eficiente ingrediente pentru creșterea elasticităţii pieli şi pentru stimularea apariţiei de noi celule sunt: vitaminele A, E, D3, ulei de măsline, unt de shea, aloe vera, ulei de avocado, ulei de cocos ulei de jojoba, unt de cacao, extract din seminţe de grapefruit. Poţi să foloseşti loţiuni din comerţ sau să foloseşti uleiurile naturale la masaj.

Iată câteva sfaturi cum poți scăpa de vergeturi pentru a-ți recăpăta corpul perfect:

–       Exfolierea pielii cu regularitate te scapă de celulele moarte de la suprafaţă şi în timp, vergeturile vor fi din ce în ce mai puţin vizibile.

–       Masajul stimulează circulaţia sângelui şi în acelaşi timp vindecarea ţesutului afectat.

–       Evită expunerea la soare pentru a nu cicatriza permanent vergeturile.

–       Dacă în mod normal foloseşti loţiune de corp ocazional, îţi recomandăm să o foloseşti în mod regulat pentru a stimula elasticitatea pielii.

 

R.M.