14.6 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 17:19

Cum scăpați de boli și dureri cu ajutorul respirației

spot_img

Prin exerciții de respirație profundă oricine își poate recăpăta buna dispoziție, poate determina creierul să gândească bine și inima să simtă corect

yoga-spiritualitate

Aerul este purtător de electricitate și de magnetism. Odată aspirată pe nări, această energie înviorează sistemul nervos. Prin exerciții de respirație conștiente, oricine își poate recăpăta buna dispoziție, poate determina creierul să gândească bine și inima să simtă corect, relatează site-ul almeea.ro.

Unele persoane sunt nervoase, se irită ușor, întrețin gânduri false, incorecte, din simplul motiv că nu respiră cum trebuie. Modul incorect de a respira este cauza a nenumărate boli: dureri de cap, de stomac, dureri în piept etc. O respirație rapidă și superficială este periculoasă pentru organism, generând predispozitii pentru anumite maladii. De aceea, este recomandat să respirați liniștit, profund și ritmic.

În plus, este bine să încercați să vă îngrijiți singuri, prin intermediul respirației. Astfel, dacă vă doare capul ori stomacul, ori sunteți prost dispus, efectuați înaintea fiecărei mese, inclusiv înaintea micului dejun, câteva exerciții de respirație. Cei care nu sunt obișnuiți cu acestea, ar trebui să înceapă cu șase exerciții și să mărească progresiv numărul lor (până la patru serii de exerciții pe zi). Fiecare exercițiu este alcătuit din trei faze: inspirația, reținerea aerului și expirația. În timp ce efectuați aceste exercitii, concentrați-vă asupra lor.

În plus, cei care n-au făcut până acum exerciții respiratorii profunde trebuie să înceapă prin a reține aerul două-trei secunde și să mărească acest interval cu o secundă la trei sau patru zile. Astfel, în trei sau patru luni va reuși să rețină aerul 30 de secunde. Însă, fiecare persoană trebuie să facă aceste exercitii după propriile-i forțe, fără să se forțeze, cu ușurință, natural și într-o stare de bună dispoziție. În felul acesta va putea să scape de multe indispoziții și boli.

Lucian Mera