26.1 C
București
marți, 30 mai 2023 - 17:04
No menu items!

Cum scăpăm de kilogramele acumulate de sărbători?

spot_img

Cum scăpăm de kilogramele acumulate de sărbători?

Sărbătorile au trecut și kilogramele s-au depus, astfel că ne dorim să fim suple cât mai repede și alegem dieta care ni se potrivește:

Regimul disociat clasic durează o săptămână și include: o zi de carne slabă, o zi de legume, o zi de lactate, o zi de fructe, o zi de pește și o zi de ouă fierte cu legume sau fructe. O variantă alternativă recomandă o zi de fructe, o zi de orez cu legume și salată, o zi de lapte, o zi de suc proaspăt de fructe, o zi de legume, o zi de pește și o zi la alegere.

Regimul disociat de trei zile include: o zi de lactate, o zi de carne slabă și o zi de fructe și legume. Acest ciclu poate fi repetat la anumite intervale, pentru detoxifierea sau recalibrarea metabolismului.

Regimul disociat pe alimente este o variantă drastică, ce presupune consumarea exclusivă a unui singur aliment pe tot parcursul unei zile și nu se recomandă pe termen lung.

Regimul disociat pe mese se bazează pe principiul combinării între grupele de alimente și putem consuma doar glucide la micul dejun, doar proteine sau lipide la prânz, iar la cină fructe sau legume.

Regimul disociat pe culori durează trei zile după cum urmează: doar alimente albe (lactate, rădăcinoase albe și pâine), doar alimente verzi (ardei, salată, castraveți, mazăre, spanac, cereale, pâine), doar alimente roșii (carne slabă, roșii, ardei gras, mere, rodii).

Regimul disociat de nouăzeci de zile este cea mai sănătoasă metodă disociată de slăbit, deoarece permite metabolismului să se schimbe treptat și să ardă grăsimile fără a fi forțat. Acest regim asigură pierderea definitivă a kilogramelor pierdute, dacă respectăm următorul ciclu timp de trei luni de zile: o zi de proteine, o zi de fibre și o zi de carbohidrați, iar, la fiecare trei zile, reluăm.

Dieta cu portocale durează șase zile după cum urmează: în primele două zile – trei portocale, 100 g pâine neagră, 100 g cașcaval, un ou fiert; în a treia zi – două portocale, 100 ml lapte, 100 g pui; în a patra zi – trei portocale, 100 g pește, 50 g cartof, o roșie; în ultimele două zile – trei portocale, 100 g pâine neagră, 100 g orez fiert, două ouă fierte.

Dieta cu supă de varză durează șapte zile și promite pierderea a șase kg într-o săptămână, cu condiția să mâncăm cât mai multă supă. Ingrediente necesare: trei cepe, doi ardei grași, o varză medie, două cutii de roșii în bulion, frunze de țelină, ardei iute, pătrunjel, un cub de concentrate pentru supă, sare și piper după gust. Se toacă totul și se fierbe la foc mare timp de zece minute, apoi la foc mic pentru încă două ore. Supa este sățioasă și gustoasă și se consumă după cum urmează: prima zi – supă și fructe, a doua zi – supă și legume, a treia zi – supă și legume și fructe, a patra zi – supă și trei banane, a cincea zi – supă și carne de vită sau pui, a șasea zi – supă și orez fiert, a șaptea zi – supă și pește.

Consumăm cel puțin doi litri de apă în fiecare zi și succesul este garantat.

C.N.