-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 5:10
No menu items!

Cum s-au reîmpărțit taberele în PSD, după demisia numărului 2, Paul Stănescu

spot_img

Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv interimar al PSD după ce a intrat în conflict cu premierul Viorica Dăncilă, care dorește organizarea unui congres chiar acum, în luna iunie, pe când Stănescu spunea că partdiul poate amâna până în toamnă organizarea unui astfel de scrutin pentru funcțiile de conducere.

De partea lui Paul Stănescu sunt Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților și primarul Capitalei, Gabriela Firea, revenită în funcția de președinte PSD București în partid după încarcerarea lui Liviu Dragnea. Cei trei controlează cel puțin 15 senatori și deputați din PSD, care ar putea vota pentru moțiunea de cenzură anunțată de opoziție la adresa guvernului Dăncilă. Mai ales că astfel, tabăra Stănescu ar scăpa de actualul premier, pe care se pare că l-ar putea înlocui cu Mihai Tudose, în cadrul unei alianțe politice cu partidul lui Victor Ponta, ProRomânia, susțin surse politice.

Înainte de ședința CEX, Gabriela Firea a argumentat de ce partidul nu are nevoie imediată de un congres: “Ne confruntăm cu o moţiune de cenzură. Noi, în loc să strângem rândurile pentru a depăşi cu bine moţiunea de cenzură în Parlament, ce facem, începem iar să o luăm de la capăt cu grupuri, grupuleţe, tabere şi pe urmă cred că dăm satisfacţie adversarilor noştri, în loc să fim uniţi vom fi din nou preocupaţi de alte subiecte”, a mai declarat primarul Capitalei.

De cealaltă parte, în tabăra premierului Dăncilă s-ar număra baroni influenți, precum Marian Oprişan (Vrancea), Niculae Bădălău (Giurgiu) şi Dumitru Buzatu (Vaslui). 

Emanuel Stan