17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:22

Cum s-ar putea prăbuși Statul Islamic

spot_img

 

Jihadiștii au început să folosească din ce în ce mai mulți copii în operațiunilor lor teroriste, dintre care mulți cu handicap, în condițiile în care tot mai mulți bărbați părăsesc gruparea, scrie express.co.uk.

Teroriștii din cadrul grupării Statul Islamic au ajuns să apeleze la un număr din ce în ce mai mare de copii, uneori chiar și în vârstă de 6 ani. Aceștia fie au fost răpiti de la familiile lor, fie au crescut în școli conduse de Statul Islamic, unde au fost spălați pe creier și învățați să lupte.

Mai mult, jihadiștii folosesc și tineri cu handicap mental pentru a se arunca în aer, fără să înțeleagă prea multe despre ce li se întâmplă.

General-locotonent în retragere, canadianul Roméo Dallaire spune că “luptele în Siria, ca și în Irak, continuă până în punctul în care nu doar că recruteaza copii pe post de soldați, ba chiar îi recrutează la vârste din ce în ce mai fragede.”

Iar asta se datorează faptului că tot mai mulți bărbați renunță să lupte pentru Statul Islamic, speriați de bombardamentele efectuate în zona. La începutul acestei luni, un atac al Franței a ucis 12 copii care luptau pentru ISIS.

copil_si

Folosirea copiilor pe post de soldați este un semn al disperării care s-a repetat de mai multe ori de-a lungul istoriei, în regimurile extremiste – este opinia comună a mai multor experți militari consultați de publicația britanică.

copii_si1

Potrivit acestora, copiii erau folosiți și de armata nazistă, care oblige băieți de 12 ani să păzească Berlinul de ruși. Japonezii au folosit și ei copii în război pe post de piloți kamikaze împotriva americanilor, cu câteva săptămâni înainte de bombardamentele de la Hiroshima și Nagasaki.

R.D.