17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:45
No menu items!

Cum s-a impus Microsoft în fața Dell și Hewlett-Packard

spot_img

Microsoft a lansat primul laptop produs de companie în ecosistemul cloud, Surface Book.

Aparatul, care costă 1.499 de dolari, o ia deja înaintea celorlalți producători de echipamente PC pentru sistemul de oprare Windows, Hewlett-Packard și Dell, susțin reprezentanții Microsoft.

În cadrul evenimentului au mai fost lansate două noi smartphone-uri, noua tabletă Surface și un dispozitiv purtabil îmbunătățit, care odată introdus într-un laptop premium, va atrage clienți pentru ecosistemul cloud al companiei. Surface Book, cu o diagonală de 12,3 inci, este primul laptop produs de Microsoft, care își propune să atragă cât mai mulți utilizatori de Microsoft 365, OneDrive și Windows 10.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a declarat că are ca obiectiv obținerea unor venituri de 20 de miliarde de dolari din serviciile cloud, până în iunie 2018, față de 6 miliarde de dolari în acest an. Nadella speră că dispozitivele premium vor contribui la adoptarea noilor softuri, iar Surface Book este cu 50% mai rapid ca Macbook Pro-ul competitorilor.

Microsoft este al treilea mare producător de smartphone-uri din SUA, după Apple și Google, potrivit companiei de analiză a pieței IDC.

S.M.