4.4 C
București
marți, 2 martie 2021 - 10:41

Cum s-a desfășurat intervenția la Spitalul Matei Balș. Declarațiile lui Raed Arafat

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață, la locul incendiului în care au murit patru pacienți.

Conform comandatului intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere. La spital au fost mobilizați aproape 100 de medici și asistenți.

Întrebat cum este posibil ca după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț să se întâmple încă una, Arafat a explicat că pompierii vor anunța cauza incendiului. Șeful DSU a precizat că au fost făcute controale în spitale, iar ultimul făcut la Matei Balș a fost în luna noiembrie a anului trecut. 

”Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Este revoltă în capul dvs. Până vedem care este situația…. Lăsați situația vă rog până o să vină pompierii să vă spună care este motivul. În acest moment v-am dat toate informațiile. Au fost controale. Ultimul control aici a fost în luna noiembrie anul trecut.

Tonul vă rog, al dumneavoastră…”, a spus Raed Arafat, întrebat cum e posibilă încă o tragedie în spitale.

Sursa: Antena3