10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 22:15

Cum s-a bâlbâit tabăra lui Florin Cîțu după dezvăluirile făcute de Ludovic Orban

spot_img

Declarațiile președintelui PNL Ludovic Orban de luni seară, la Realitatea Plus, în care l-a catalogat ca fiind “arogant și evaziv” pe contracandidatul său, Forin Cîțu, nu au rămas fără ecou în tabăra celui din urmă. 

Liderii PNL strânși în jurul premierului au reacționat, însă, destul de haotic: mai întâi au cerut pe grupul intern să se decidă dacă vor avea o poziție comună sau va scrie fiecare pe Facebook un mesaj de susținere.

“Stimati colegi, cred ca declaratiile de aseara ale actualului presedinte a PNL au fost mult prea deplasate pentru un lider de partid. Din acest motiv va propunem sa dam o declaratie comuna sau fiecare cate un mesaj in acest sens”.

Numai că cei mai rapizi să-și arate “susținerea șefului” – Raluca Turcan, Pavel Popescu, Alexandru Popescu, au postat chiar același mesaj – același text, aceleași greșeli de redactare.

Realizând că sunt penibili măcar după ce au citit mesajele cititorilor, precum “Ați primit-o cu antet de la Guvern?”, liderii PNL din tabăra Cîțu au trimis presei, după vreo oră, un comunicat în care fac apel la decență și responsabilitate în lupta pentru Congres. Ei spun, de asemenea, că dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile lui Ludovic Orban, care aduc grave prejudicii partidului.

“Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public împotriva premierului susținut de Partidul Național Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor. 

Facem apel la actualul președinte al PNL să nu mai încurajeze acuzații grave și derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică!”, au mai declarat liderii PNL, 67 dintre aceștia numărându-se printre semnatarii acestui comunicat.

De asemenea, în același comunicat, i se spune lui Ludovic Orban că toți cei 67 de semnatari sunt de acord cu propunerea lui Cîțu de a-l nominaliza la ministerul de Finanțe pe dan Vâlceanu, astfel că aceasta va fi propunerea pe care o vor discuta în următorul BPN.

Marilena Nedelcu