15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 1:52
No menu items!

Cum s-a ales un deputat cu dosar la DNA de pe urma asfaltărilor din Argeș

spot_img

catalin_radulescu_deputat

Deputatul PSD de Argeș Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi dare de mită în formă continuată.

La începutul lunii trecute, procurorii DNA au descins la firma pe care deputatul PSD o deține în Pitești, Concordia Con.Strade. Anchetatorii susțin că parlamentarul, care figurează ca acționar principal s-ar fi folosit de statutul său de deputat pentru a încheia anumite contracte în numele societății, deși lucrul acesta intra în atribuțiile fratelui său, administratorul firmei.

Ancheta a pornit de la amenajarea parcării centrului comercial Dedeman, lucrare câștigată de firma deputatului argeșean. Pentru realizarea asfaltării, Concordia Con.Strade a subcontractat lucrarea unei alte firme, căreia nu i-ar fi plătit ulterior toată suma. Potrivit procurorilor, managerul de proiect nu ar fi vrut să semneze devizul de lucrări, acuzând calitatea îndoielnică a asfaltului turnat care nu corespundea cu parametrii indicați în proiect. Anchetatorii susţin, de asemenea, că deputatul Rădulescu ar fi încercat să-i ofere 10.000 de lei managerului de proiect pentru a nu diminua valoarea devizului de lucrări și pentru a închide ochii la neregulile constatate. Managerul de proiect a făcut denunț la DNA, împotriva lui Cătălin Rădulescu, iar de aici și până la perchezițiile de la sediul firmei n-a mai fost decât un pas. Actele confiscate au confirmat bănuielile procurorilor, că deputatul a derulat operațiuni financiare prin societate.