19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:11
No menu items!

Cum să te îmbraci ca să pari mai slabă. Învață să manipulezi proporțiile

spot_img

Cum-te-imbraci-ca-sa-pari-mai-slaba--Invata-sa-manipulezi-proportiile

Silueta ne dă bătăi de cap tuturor, însă, din fericire, există câteva trucuri vestimentare la care poți apela pentru a te ajuta să pari mai slabă, potrivit ele.ro.

Decolteul bărcuță

s2.ele.ro

Decolteele bărcuță măresc vizual umerii creând un echilibru cu șoldurile pline, și lasă impresia unei siluete de clepsidră. Este valabil și pentru decolteele ce dezgolesc mai mult umerii.

Dungile verticale

s3.ele.ro

Primul lucru pe care ochiul îl caută atunci când privește o siluetă este cea mai lungă linie verticală. Dacă nu o găsește, o caută pe cea orizontală… și atunci nu e de bine. Dungile verticale fac ochiul să se plimbe de sus în jos și nu în lateral, creând impresia unei siluete mai alungite și mai subțiri.

Rochiile petrecute

s4.ele.ro
Liniile diagonale create de o rochie petrecuta (parte peste parte) au acelasi efect ca si cele verticale: alungesc și subțiază.

Pantofii nude

s5.ele.ro

Pantofii cu toc într-o nuanță asemănătoare pielii tale alungesc picioarele și subțiază silueta.

Curelele

s6.ele.ro

O curea plasată în talie accentuează și creează efectul de clepsidră. În plus, ajută hainele să se așeze mai bine pe tine.

Rochiile cu platcă

s7.ele.ro

O platcă mai închisă la culoare așezată strategic în zona taliei va crea impresia unei talii mai subțiri. În plus, liniile verticale ascendente alungesc silueta.

Din cap până-n picioare

s8.ele.ro

Dacă porți aceeași culoare din cap până-n picioare creezi o linie verticală neîntreruptă, ceea ce te face să pari mai slabă și mai înaltă. O salopetă este o piesa vestimentară excelentă pentru a crea acest efect.

Mânecile fluture

s9.ele.ro

Similar decolteului bărcuță, mânecile fluture măresc vizual umerii, făcând talia să pară mai subțire, și echilibrează șoldurile.

Pantofii cu vârf ascuțit

s10.ele.ro

Pantofii cu toc și vârf ascuțit alungesc picioarele. De cealaltă parte, pantofii cu bot rotund și toc gros creează impresia unui picior mai scurt și îndesat.

Decolteul în V

s11.ele.ro
Triunghiul inversat creează un punct focal și atrage atenția asupra chipului, îndepărtând ochiul de la zona taliei sau a șoldurilor.

Colierele lungi

s12.ele.ro

Similar cu decolteele în V, lanțurile și colierele lungi alungesc vizual silueta.

Pantalonii evazați

s13.ele.ro

Fiind evazati la glezne, fac șoldurile să pară mai mici. Din fericire pentru noi, pantalonii evazați sunt din nou în tendințe.

O geantă de dimensiuni potrivite

s14.ele.ro
O geantă de dimensiuni mici te va face să pari mare prin comparație, în timp ce o geantă prea mare nu este deloc elegantă. Alege o geantă structurală de dimensiune potrivită.

Asortează pantalonii cu pantofii

s15.ele.ro

La fel ca în cazul pantofilor nude în aceeași nuanță cu a piciorului, asortând pantalonii cu pantofii creezi o linie verticală continuă, iar picioarele tale par mai lungi. Funcționează cel mai bine pe negru.

 

C.A.