16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:42
No menu items!

Cum să scapi de excesul de sebum în trei pași

spot_img
foto: womenshealthmag.com

Aspectul gras al tenului este inestetic, dar, cu toate că are cauze ereditare, poate fi ținut sub control prin câteva trucuri simple.

1. Curățați temeinic

Chiar dacă sebumul creează o peliculă care vă protejează de factorii agresivi din mediu, când este prea mult face terenul prielnic pentru bacteriile care provoacă acneea și iritațiile. Mai toate loțiunile demachiante înlatură doar pe moment sebumul. De aceea, cele mai  potrivite pentru tenul gras sunt gelurile de curățare cu formule care fac spumă și care ajung în pori fără a usca fața, dar cu efect puternic matifiant.

2. Mascați inteligent

Imediat după ce ați igienizat tenul, hrăniți-l cu o cremă pentru ten gras, dar care se absoarbe rapid. Urmează o etapă importantă, mai ales dacă suferiți de exces de sebum: aplicarea primerului. Aceasta este una dintre cele mai bune soluții pentru excesul de sebum. Rolul lui este de a crea o bază pentru machiaj și de a hidrata, dar tot primerul uniformizează, catifelează și ține în frâu excesul de grăsime. Un alt avantaj este că fixează fardul și menține machiajul timp îndelungat.

3. Întrețineți echilibrat

Dimineața, puteți folosi o loțiune astringentă pe bază de alcool, care îndepartează grăsimea și menține tenul curat pentru mai mult timp. Evitați cremele dense ori pe cele foarte uleioase, care nu fac decât să încarce și mai tare pielea. Pe parcursul zilei, apelați la șervețele create special pentru controlul sebumului – avantajul folosirii lor este acela că lasă tenul curat, fără a înlătura machiajul. Seara, după demachiere, aplicați o cremă pe baza de acid hialuronic.

E.T.