12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 21:39

Cum să ieși cu învoire din țară, sub control judiciar

spot_img

Ema Pendiuc, fiica fostului primar al Piteștiului i-a convins pe judecătorii de la CAB că trebuie să iasă din țară 13 zile, pentru a merge la Festivalul de Film de la Cannes

ema pendiucfoto: epitesti.ro

Curtea de Apel Bucureștia a admis cererea formulat[ de Ema Pendiuc și a respins solicitarea tatălui, Tudor Pendiuc, față de prelungirea arestului preventiv. Astfel, fiica edilului poate părăsi țara între 12 și 25 mai.

Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar în care este cercetat pentru corupție în legătură cu încheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Tot de la acea dată, Emanuela Pendiuc, realizator de emisiuni la postul public de televiziune, a fost pusă sub control judiciar.

Primarul suspendat al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 20 martie, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. În același dosar sunt judecați Emanuela Pendiuc, acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani și oamenii de afaceri Valentin Vișoiu, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi.

De asemenea, au fost trimiși în judecată Ion Constantin, consilier al primarului Pendiuc și trei directori din cadrul SC Publitrans 2000 SA,  un director executiv din cadrul Primăriei Pitești, un ofițer de poliție judiciară din DNA dar și alte trei persoane. Prejudiciul adus Primăriei Pitești este de peste 6,3 milioane de euro.

M.N.