14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 17:16

Cum a rezolvat Super Sava pasajul de la Piața Sudului. Reportaj viral pe internet

spot_img

Un minireportaj făcut de un locuitor al sectorului 4 la șantierul de la Pasajul Piața Sudului arată lipsa de interes atât a constructorului, cât, mai ales, a lui Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei, ca autoritate contractantă, și candidat al PNL pentru Primăria Sectorului 4.

Este știut faptul că lucrările la pasaj au fost întrerupte o perioadă, iar termenul de finalizare a fost amânat cu multe luni. În tot acest timp, traficul în această zonă intens circulată este sufocat spre disperarea șoferilor. Răzvan Sava nici măcar nu a dat curs invitațiilor primarului interimar al sectorului 4 de a rezolva situația, deși Daniel Băluță are soluții pentru decongestionarea traficului.

Minireportajul descrie atmosfera de lehamite în care se desfășoară lucrările și în care a fost surprins Răzvan Sava. Textul este deja viral pe rețelele de socializare, iar autorul susține că deține și înregistrări audio-video.

Se crăpase de ziuă de câteva ore dar nimeni nu crăpase încă de prea multă muncă. Nici în baraca oficială de la șantierul Pasajul „Piața Sudului” nu dădea nimeni cu tânăcopul. Undeva într-un colț, tolănit pe canapea și cu picioarele pe masă, un tinerel slăbuț, la costum, cu mustăcioara abia mijită, este la butoane. 
Pe monitorul din fața lui, doi dintre angajați rezolvă, una după alta, toate problemele pasajului de la Piața Sudului. Ambii au un ritm de lucru îndrăcit! Primul, dolofan și mărunțel, este îmbrăcat într-o salopetă albastră trasă peste bluza roșie, de culoarea șepcii din cap. Dă cu târnăcopul de-i tremură colțurile mustății uriașe răsucite în sus. Cel mai înalt, cu salopeta peste bluza verde ca și șapca, nu-i dolofan ca primul (doar mustața e la fel, de zici că-s frați) și meșterește de zor la circuitele rețelei electrice care au dat înapoi lucrările cu aproape un an de zile.
Cei doi lucrează de nu le vezi mâinile și într-o clipită dau fuga să rezolve, sub ochii tăi, alte probleme cărora nimeni nu le-a dat de cap, de ani de zile.
Într-un final, mărunțelul repară scurgerile la sistemul de canalizare iar cel cu bască verde zidește repede și izolează gaura pe care nepricepuții de dinaintea lor o făcuseră în tunelul de la metrou. Totul după o goană nebună, sărind peste gropi periculoase, printre țevi și sârme gata să-i sfârtece în orice clipă!
– Ăia … sunt municitorii dumitale?, întreb.
– Da, răspunde tinerelul, îți place, nu-i așa, cum rezolvă totul? Eu i-am găsit!, spune vădit încrezut. Primul e Mario, iar cel în verde, Luigi. Sunt buni, dar fără mine nu fac nimic. Hoțomanul ăla de Oprescu nu avea habar cum se face treaba…
– Mario și Luigi? Nu-s români, nu-i așa?
– Nu, sunt italieni, dar îi am de la niște japonezi, cu licență!
– Și fac tot ce le spui?
– După cum vezi, îmi zice și butonează de zor
– Păi cum comunici cu ei, le dai SMS-uri?, întreb intrigat
– Hai domnule, gata cu interviul, nu vezi că trebuie să termin lucrarea?, mă apostrofează tinerelul.
O muzică veselă inundă monitorul iar Mario și cu Luigi pozează triumfători. Tinerelul chiuie: „Am terminat Pasajul, acum sigur mă alege lumea primar la sectorul 4! Mulțumesc, Mario, Grazie Luigi!
În baraca de comandă a șantierului pasajului de la Piața Sudului intră intempestiv Cristian Hrițuc și Alex Ichim, purtătorul de cuvânt al primăriei Capitalei: ”Haideți domnu’ Răzvan Sava că întreabă toți la Primărie ,unde este primarul general interimar? Mai aveți și ședința de consiliu și nici nu răspundeți la telefon”.
Bine, zice Răzvan Sava, tinerelul slăbuț, la costum, cu mustăcioara abia mijită – primarul Capitalei: „Hai acum, la Primărie, că aici am muncit destul”.
Cei trei ies din baracă, printre muncitorii care au luat încă o pauză în corul infernal al claxoanelor șoferilor blocați, de doi ani de zile, în aglomerația cauzată de lucrările de la Pasaj.
Cumva, rămîn singur în baraca oficială a primarului. Ușa s-a închis, e liniște din nou! De pe monitorul de lucru al lui Răzvan Sava, Super Mario mă invită să ne mai jucăm o dată

Facebook

Olimpia Diaconiuc