27.1 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 19:33
No menu items!

Cum primim o pisică acasă?

spot_img

Cum primim o pisică acasă?

Aducerea acasă a unui pisoi este o modalitate foarte bună de a insufla bucurie în viață, dar şi un angajament foarte serios. Este o decizie de a iubi și a îngriji un suflet pentru toată viața lui şi trebuie să fim siguri că suntem capabili emoţional şi financiar să ne angajăm în această meserie. Animalele nu sunt jucării sau bunuri şi, dacă nu suntem gata să-i iubim pe viaţă, ca o parte permanentă din familia noastră, mai bine ne lipsim.

Pisoilor mici le place să se joace și să exploreze, iar casa trebuie să fie pregătită pentru aceste lucruri. Plantele decorative sunt toxice pentru pisici şi le pot fi fatale, aşadar trebuie să ne asigurăm că avem un mediu sigur și primitor. Pisoilor le place tovărășia şi în anumite perioade va trebui să ne gândim la pereche pentru ei, iar responsabilitatea creşte şi iubirea se împarte.

Pisicuţa poate fi timidă la început, dar, odată ce se familiarizează cu casa, obține şi confortul dorit. Pentru sănătatea și bunăstarea pisicii, este important să ne alegem un medic veterinar, să ştim unde apelăm în caz de nevoie. După vaccinare şi, eventual, sterilizare, stabilim un regim alimentar sănătos, având în vedere un tip specific şi personalizat de îngrijire.

Pisicile crescute în semi-libertate sunt predispuse accidentelor şi bolilor, chiar dacă au zgardă şi vaccin, astfel că este bine să decidem de la bun început cum le adoptăm. Pisica este, mai mult decât orice alt animal de casă, o fiinţă domestică şi poate trăi fericită într-un apartament.

C.N.