13.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 11:42

Cum preparăm friptura de miel la tavă?

spot_img

miel

Mielul este produsul tradiţional care se regăsește de Paște pe mesele românilor. Friptura de miel la tavă, preparată pentru masa de Paşte trebuie să fie bine pătrunsă, condimentată şi aromată.

Mirosul de miel sau de oaie poate dispărea definitiv dacă, înainte de a fi gătită, carnea se opărește cu lapte clocotit. Carnea trebuie să stea în lapte timp de o oră, până se răcește laptele.

Cum se prepară?

Curățaţi şi pisați usturoiul. Spălați carnea, o aşezați într-un vas şi o frecați bine cu zeamă de lămâie, cu usturoi pisat şi cu cimbru.

Peste carne puneți felii subţiri de slănină afumată. Turnați în vas uleiul și supa. Adăugați legume pentru un plus de gust şi câteva boabe de piper.

Dați vasul la cuptor, iar după 1 oră puneți vinul. Când friptura este rumenită, luați slănina, tăiați friptura felii şi o puneți pe un platou.

Pentru un gust atipic, cu care să luaţi prin surprindere mesenii, adăugaţi aromă de mentă la friptură. Faceţi un sos din iaurt, mentă, usturoi şi ardei iute cu care să ungeţi carnea.

C.A.