2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:33
No menu items!

Cum pot ieși MM Stoica și Cristi Borcea din închisoare

spot_img

MM Stoica_SZ

Avocații lui Mihai Stoica și Cristi Borcea au depus contestație în a nulare în cazul condamnărilor lor, la 3 ani și 6 luni, respectiv 6 ani și 4 luni de închisoare. Solicitările au fost înregistrate la Curtea de Apel București, deși motivările magistraților care i-au condamnat la închisoare nu au fost încă redactate.

Contestația lui MM Stoica a fost depusă pe 7 martie și va fi judecată pe 21 martie, iar cea făcută de avocații lui Cristi Borcea nu a primit încă un termen. Decizia Curții de Apel va fi definitivă.

O altă cale pe care condamnații din dosarul Transferurilor o mai au la dispoziție pentru a ieși din închisoare este, pe lângă contestația în anulare, recursul în casație. Cele două căi sunt excepționale și au șanse de reușită de sub 1%.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe managerul general al FC Steaua Mihai Stoica la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi pe fostul acţionar al FC Dinamo Cristian Borcea la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Mitică Dragomir a declarat că Jean Pădureanu, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare ar putea fi eliberat primul din penitenciar, din cauza stării grave de sănătate. La aproape 78 de ani, fostul șef de la Bistrița a fost încarcerat direct din spital, unde fusese diagnosticat cu probleme la inimă, complicații legate de boala Alzheimer dar și diabet.

Gică Popescu, fostul lider al naționalei, condamnat și el la 3 ani, 1 lună și 10 zile de închisoare a transmis, prin intermediul avocaților, că nu vrea să fie grațiat. Reacția sa a venit ca urmare a unui val de dezbateri publice, pro și contra grațierii sale.

M.N.