16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 1:32

Cum poate influența schimbarea undelor cerebrale transformarea personală

spot_img

Multe lucruri pot fi făcute mai ușor dacă accesăm stări mai profunde ale minţii

unde cerebrale

Când vine vorba de a face schimbări puternice și pozitive în viața noastră, cunoașterea de sine este de prisos. Asta înseamnă că puteți înțelege conceptual și rațional secretele universului, dar le puteți pune în practică numai prin integrarea lor în totalitatea voastră de sine. Nu contează cât de strălucitoare sunt gândurile și ideile noastre, ele nu sunt suficiente pentru a aduce o schimbare reală.

Această teorie nu este nouă. Practicile antice spirituale precum meditație sau Yoga, ori cele moderne, precum hipnoza sau programarea neurolingvistică (NLP) au în esenţă acelaşi scop comun de a accesa nivelurile mai profunde ale conştiinţei şi de a folosi aceste stări pentru a reprograma mintea. Vindecările profunde, intuiţia, acordarea la propria sursă uimitoare de creativitate şi schimbarea credinţelor limitative sunt unele dintre lucrurile pe care le putem face uşor atunci când accesăm stări mai profunde ale minţii.

Inconştientul care este extrem de Conştient şi extrem de Conectat

Psihologii discută despre noţiunile de subconştient şi inconştient ca faţete ale psihicului nostru, ce stau sub limita conştientei gândurilor şi a raţiunii. Eu prefer să folosesc un termen pe care Robert Wagonner îl numea “conştientul inconştient” în cartea sa Lucid Dreaming: Gateway to the Inner Self (Visarea lucidă: Poarta către Şinele interior). În final, acestea nu sunt decât etichete ale unor părţi foarte mici din noi, însă am ales termenul lui Wagonner pentru că implică faptul că există o vastă parte din noi care mai degrabă decât să fie inconştienta sau subconştientă, este mult mai mare, mai intelepata şi mult mai conştientă de imaginea de ansamblu decât poate percepe starea noastră de veghe.

Îmi place de asemenea modul în care terapeutul care lucrează cu visele, Robert Moss, vorbeşte despre Şinele superios şi Şinele mic – Şinele superior conţine aceste niveluri “mai profunde” ale conştiinţei care sunt în final conectate la Sursă şi la oice altceva, şi de aceea îi putem spune Şinele nostru divin şi infinit, spiritul nostru sau fiinţă noastră multi-dimensionala.

Ce este frecvenţa Kenneth?

Cercetătorii din ziua de azi din domeniul neurostiintelor au descoperit elemente care sunt în concordanţă sau completează vechile cunoaşteri şi înţelepciunea străveche. Un domeniu interesant de cercetare este acela al undelor cerebrale şi al modului în care acestea sunt corelate cu stările minţii şi cu nivelurile de conştiinţă. Undele cerebrale sunt practic unde care sunt impulsuri electrice sincornizate produse atunci când când pachete de neuroni comunica unele cu altele. Există 4 tipuri de baza de unde cerebrale.

Undele cerebrale hiper-intese Beta (de la12 la 38 Hz)

Aceste unde sunt dominante în starea normală de veghe, atunci când atenţia este îndreptată către funcţii cognitive şi lumea exterioară. Sunt legate de rezolvarea problemelor, de luarea deciziilor, de gândirea complexă şi chiar de anxietate sau exaltare. Aceste stări ale creierului sunt extrem de intense din punct de vedere energetic.

Undele cerebrale domoale Alpha (de la 8 la 12 Hz)

Aceste unde sunt emise atunci când sunteţi într-o stare de relaxare sau de calm şi atunci când sunteţi ancoraţi în momentul prezent. Această stare ajuta la procesele de învăţare şi de armonizare corp/minte.

Undele cerebrale clarobscure Theta (de la 3 la 8 Hz)

Undele theta apar atunci când adormim sau în meditaţii profunde. Undele theta acompaniază de obicei intuiţia şi imagistica vie. Această stare facilitează învăţarea profundă şi memoria, păstrând informaţiile dincolo de starea noastră normală de conştientă.

Undele cerebrale profunde Delta (de la 0.5 la 3 Hz)

Undele delta sunt cele mai încete şi cele mai zgomotoase din întregul spectru. Ele apar în timpul meditaţiilor profunde şi a somnului fără vise. Ele produc vindecare şi procese regenerative.

Folosirea undelor cerebrale

Dacă privim chestiunea undelor dintr-o perspectivă ştiinţifică, accesarea stărilor profunde de conştiinţă presupune intrarea în nişte stări mentale care corespund frecventelor alfa, theta şi delta, dincolo de limita normală a conştientei în stare de veghe (unde beta). La aceste niveluri, mintea poate fi condiţionată să înveţe profund, se pot induce intenţii, se poate produce auto-vindecare, se pot rescrie modelele comportamentale şi se poate accesa o profundă cunoaştere de sine.

Cum ne putem modifica undele cerebrale?

Există mai multe metode pentru acest lucru. După cum probabil că aţi ghicit deja, meditaţia este una dintre cele mai vechi practici pentru a accesa niveluri profunde ale conştiinţei. Şamanii de exemplu, folosesc tobele pentru a induce stări de transă, în timp ce alte tradiţii sau persoane au creat multe alte metode de a schimba frecvenţele cerebrale. O unealtă modernă, pe care o folosesc şi eu, este muzica special creată în acest scop. Practic asta înseamnă să ascultaţi “binaural beats” care va acordează creierul la anumite frecvente, de exemplu alfa sau theta. Există multe resurse pe internet şi personal am încercat o grămadă. Personal, vă recomand să le ascultaţi pe acelea care au fost produse de către cercetători cu calificare, precum profesioniştii de la Omharmonics. Aceştia au mai multe “piese” care sunt pregătite în mod special pentru stări diferite de meditaţie, fiecare piesă având şi o versiune mai scurtă – ideale pentru sesiunile scurte.

Am unealta – cum o folosesc?

Ascultarea tonurilor binaurale vă va conduce către intrarea în niveluri mai profunde ale conştiinţei. Ceea ce faceţi apoi, depinde de voi. Mai întâi este bine să înţelegeţi că odată ce aţi coborât mai jos de starea de veghe (unde beta) şi apoi şi de undele alfa, pe orice v-aţi concentra atenţia, mintea voastră va lucra ca în hiperspaţiu cu acele elemente. Aceasta este adevărata putere a “conştientului inconştient”. Vă puteţi schimba starea interioară într–o clipită sau puteţi să vă puneţi intenţia într-o anumită direcţie creând instantaneu un efect exploziv în acea direcţie, către ţintă. În aceste niveluri profunde, am scăpat de multe ori de durere sau am cerut o soluţie cretiva pentru probleme şi de cele mai multe ori am primit mai mult decât mă aşteptam. Puterea ce poate fi accesată la acest nivel este într-adevăr uimitoare.

Iată câteva sugestii scurte pentru ce aţi putea face, concentrându-vă pe o problemă în această stare mentală:

Să reconciliaţi probleme ale trecutului şi conflicte interioare

Să vă măriţi gradul de conştiență

Să vă schimbaţi un obicei

Să vă stabiliţi o ţintă

Să vă îmbunătăţiţi o abilitate

Să vă măriţi creativitatea

Să îmbunătăţiţi o relaţie

Să înţelegeţi scopul vieţii voastre

Să vă pregătiţi mental pentru un eveniment important

Dacă doriţi şi un ghidaj în acest proces, există programe complete ce vă conduc pas cu pas pentru reprogramarea minţii şi pentru transformarea vieţii folosind “tonurile” special create pentru acordarea la anumite frecvente cerebrale şi tehnici de meditaţie. Unul dintre sistemele pe care le cunosc şi le recomand este Sistemul Silva Life System, creat de către Jose Silva. Este pe piaţa de ceva vreme iar produsul este extrem de rafinat şi susţinut de numeroşi ani de cercetare. Programul este împărţit în mai multe etape: 1. Managementul Minţii/Corpului, 2. Vindecare & rezolvarea problemelor, 3. Activarea intuiţiei, 4. Manifestarea.

Olimpia Diaconiuc