-2.6 C
București
luni, 6 februarie 2023 - 2:53
No menu items!

Cum pedepsește statul american Iowa consumul de alcool la volan

spot_img

Legea statului american Iowa, unde premierul Florin Cîțu a fost prins băut la volan în urmă cu 20 de ani, pedepsește conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice cu închisoare și amendă.

Potrivit legii din Iowa, șoferii de vehicule non-comerciale, cu vârsta de peste 21 de ani, care sunt prinși conducând sub influența băuturilor alcoolice și care au o concentrație de alcool în sânge de peste 0,8 la sută, sunt pasibili de executarea unei pedepse cu închisoarea, de la 48 de ore (2 zile) la 1 an, dacă sunt la prima abatere de la lege.

De asemenea, cei care încalcă legea rutieră a statului Iowa pot plăti o amendă cuprinsă între 1.250 și 6.250 dolari, iar permisul le va fi suspendat pe o perioadă de 180 de zile.

În funcție de circumstanțele în care este comisă fapta, permisul de conducere poate fi suspendat pentru o perioadă de 2 ani.

Premierul Florin Cîțu a admis miercuri că a făcut o greșeală, cu 20 de ani în urmă, în SUA, când a condus sub influența alcoolului, a stat 2 zile în arest și a plătit o amendă foarte mare. 

„Eu am condus, a fost o greșeală, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând și mașina și am mers un an de zile pe jos. Nu e ceva cu care să te mândrești”, a adăugat acesta.

Lorena Luchian