17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 14:31

Cum păstrăm mireasma parfumului?

spot_img

Cum păstrăm mireasma parfumului?

Încrederea în sine vine şi din parfumul preferat, aroma îmbătătoare ne dă senzaţia că putem cuceri lumea. Mireasma preţiosului lichid ne face să visăm cu ochii deschisi, dar, pe măsura ce orele trec, aceasta dispare şi ne dorim să dureze cel puţin până a doua zi. Există câteva trucuri care ne pot ajuta:

Pulverizăm parfum pe pielea proapăt spălată şi ştearsă după duş, pentru ca porii deschişi şi pielea hidratată să absoarbă şi să emane aroma îndelung.

Ideal este să folosim produse pentru corp din aceeaşi gamă cu parfumul, pentru ca esenţele să se păstreze intacte. Baza este gelul de duş, deoarece ajută aroma să se impregneze în piele, şi apoi laptele de corp, pentru că parfumul rezistă mai mult pe pielea hidratată.

Înainte de a ne îmbrăca, pulverizăm parfumul, pentru ca materialele hainelor să nu influenţeze mirosul acestuia.

După aplicarea parfumului, aşteptăm să se usuce, fără să frecăm, deoarece această mişcare greşită nu va permite parfumului să se imprime corespunzator în piele.

Zonele în care se simte pulsul, unde circulaţia sângelui este intensă, fac ca parfumul să persiste un timp îndelungat: tâmplele, baza gâtului, încheieturile mâinilor, îndoitura cotului.

Părul păstrează mireasma parfumului foarte bine şi, dacă pulverizăm puţin parfum pe peria de păr înainte de a ne pieptăna, cu fiecare mişcare a capului se va emana aroma discretă.

Puţin şi bun este regula aplicării parfumului. Excesul nu garantează o durată mai mare, ci doar un amestec greu de esenţe. Subtil înseamnă delicat.

 

C.N.