3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 21:01
No menu items!

Cum ne prezentăm la interviu?

spot_img

Cum ne prezentăm la interviu?

Un prim pas către succes este faptul că acorzi atenţie acestui subiect. Piaţa locurilor de muncă nu este tocmai roz în ultima vreme şi obţinerea unuia  are mult de-a face cu abilitățile deţinute şi cu cât de bine negociezi să-ţi vinzi serviciile. Dacă garderoba ta include un deux-pieces, e bine, fustă sau pantalon fără briz-brizuri.

În funcţie de mediul de lucru, poţi considera ambianţa şi aspectul drept punct de plecare pentru elementele de bază, dar va trebui să-ţi pui amprenta exprimându-ţi libertatea propriului stil. Ne asigurăm că pantofii sunt curaţi și bine întreținuţi, hainele nu au pete și nu duhnesc a parfum, mâncare sau fum de ţigară.

Coafura trebuie să fie simplă, iar machiajul proaspăt şi natural. În timpul unui interviu, dorim ca toată atenţia potenţialului angajator să se concentreze asupra capacității intelectuale, nu asupra corpului. Atenţie la complimentele măgulitoare și la expunerea pielii. Prin culorile pe care alegem să le purtăm, ne exprimăm personalitatea şi se impune decenţă.

Cel mai indicat este să ne gândim la inversarea rolurilor şi la cum am reacţiona dacă cineva ar apărea astfel în faţa ta la interviu. Într-adevăr, ţinuta nu ne garantează un loc de muncă, dar ne ajută de-a lungul drumului şi stă la baza formării primei impresii în faţa viitorilor şefi şi colegi.

C.N.

Articolul precedentVerdeţuri de primăvară
Articolul următorCe reprezintă Stonehenge?