9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 6:15

Cum ne menținem culoarea părului vopsit. Trucuri

spot_img

Nuanțele de șaten sau blond sunt cele care rezistă cel mai mult, în timp ce roșul și nuanțele lui se degradează mai repede

par vopsit

Podoaba capilară a fost dintotdeauna o preocupare intensă și un simbol al frumuseții. În primul rând, pentru a avea un păr sănătos ar trebui să avem mare grijă la produsele de întreținere (șampon, balsam, mască).

Pentru menținerea cât mai îndelungată a culorii părului vopsit, iată de ce trebuie să ținem cont:

Nu îți spăla părul în ziua în care intenționezi să îl vopsești. Astfel culoarea are timp să se fixeze și se reglează și secreția de sebum la nivelul scalpului.

Spală-te pe cap o dată pe săptămână şi numai cu apă călduţă! La contactul cu apa fierbinte, substanțele chimice din compoziția vopselelor încep să se deterioreze și să cedeze, permiţând estomparea pigmentului. Pentru a menţine părul cât mai curat între spălări, foloseşte un șampon uscat la rădăcini.

Aplică săptămânal o mască sau un balsam! Acestea au efect de reparare a firului de păr (unt de shea, keratină şi glicerină) pe jumătatea lungimii către vârfuri. Razele soarelui pot duce de asemenea la oxidare și în acest caz ar trebui să folosim un balsam de păr care conține filtru de protecție UV.

Folosește cât mai puțin foehnul, placa sau ondulatorul! Toate aceste aparate îți degradează firul de păr, îl usucă, și-l fac mai casant. Folosindu-se caldura se descompun și substanțele din vopsea. Dacă totuși optezi pentru folosirea acestora, aplică mai întâi un spray protector de la rădăcini către vârfuri. Ajută la sigilarea şi protecţia cuticulei firului de păr şi împiedică astfel estomparea culorii.

C.A.