12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:50
No menu items!

Cum ne ferim de răceala iernii?

spot_img

Cum ne ferim de răceala iernii?

Trebuie să învățăm să ne creștem imunitatea și să ținem răceala la distanță, pentru a nu sta la pat în suferință.

Mâncăm miere și polen, deoarece produsele apicole reprezintă cele mai bune mijloace de prevenire a răcelii. Este bine să înlocuim zahărul cu miere, deoarece, atunci cand organismul transformă zahărul în grăsime, se luptă din greu să susțină și funcționarea sistemului imunitar, ceea ce-i slăbește buna funcționare. Mierea de albine conține sute de substanțe nutritive și vitamine, care întăresc sistemul imunitar și ne feresc de răceli.

Consumăm vitamina C, deoarece este o sursă naturală de sănătate, ce se asimilează ușor, previne și combate răceala. Fructele, legumele și verdețurile proaspete ne ajută în acest sens.

Mâncăm sănătos, pentru a ne asigura toate beneficiile. Dacă introducem în dieta zilnică legume și fructe în toate culorile curcubeului, suntem la adăpost. Fiecare culoare acoperă un spectru specific de afecțiuni, tipuri de antioxidanți și substanțe nutritive.

Folosim arome vindecătoare, deoarece natura ne ajută. Uleiurile esențiale stimulează imunitatea, desfundă căile respiratorii și neutralizează bacteriile. Plantele aromatice au proprietăți antibiotice, antivirale și antiinflamatorii.

Stăm la soare, deoarece lumina soarelui are efecte benefice asupra stării de spirit, ajută celulele imunitare T să lupte cu infecțiile și ajută la sintetizarea vitaminei D.

Facem sport, deoarece o jumătate de oră de activitate fizică susținută zilnic, crește nivelul de leucocite

în organism.

Socializăm, deoarece imunitatea crește odată cu lista de prieteni și buna dispoziție ne ține departe de boală. Cu cât suntem mai sociabili, cu atât mai puțin ne expunem riscului de îmbolnăvire.

Ne relaxăm, deoarece organismul stresat produce cortizol și adrenalină, hormoni care scad imunitatea. Citim, ne plimbăm, ascultăm muzică, facem masaj, râdem, glumim.

Facem amor, deoarece este un excelent antigripal.

C.N.