8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 12:03
No menu items!

Cum ne afectează microundele sănătatea?

spot_img

microunde

În secolul vitezei valoarea unei mese nu este dată de faptul că hrana este crudă sau gătită, bio sau procesată, ci de disponibilitate, economie și rapiditate. Totuși, trebuie să știm că mâncarea gătită în cuptorul cu microunde poate provoca o serie de riscuri pentru sănătate deoarece acesta funcționează cu ajutorul radiațiilor.

Cresc numărul de celule canceroase din sânge: Favorizează creșterea incidenței cancerului de stomac și a celui intestinal, prin substanțele chimice eliberate din alimente prin expunerea la microunde.

Distrug antioxidanții: Gătitul alimentelor în cuptorul cu microunde nu numai că dă naștere unor compuși cancerigeni în alimentele astfel preparate, ci “alungă” și antioxidanții care combat cancerul.

Distrug proteinele din laptele matern: Tot mai multe mame folosesc cuptorul cu microunde pentru a încălzi laptele bebelușilor, însă încălzirea în cuptorul cu microunde poate distruge proteinele din laptele matern, proteine necesare pentru construcția sistemului imunitar.

Denaturează proteinele: Gătitul cu microunde denaturează proteinele din alimente mult mai repede decât gătitul normal. Totodată, încălzirea cărnii în cuptorul cu microunde determină apariția d-nitrosodietanolaminei, cunoscută ca agent cauzator al cancerului. Compușii biomoleculari din proteine sunt degradați.

Distruge nutrienții esențiali: Mai multe studii au demonstrat că încălzirea în cuptorul cu microunde distruge beneficiile nutriționale ale alimentelor:
se pierd vitaminele și mineralele: în fiecare produs testat a scăzut biodisponbilitatea următorilor nutrienți vitali: vitamina B complex, Vitamina C, E și minerale esențiale.
se reduce din capacitatea fructelor și legumelor de a regla tranzitul intestinal, prin degradarea de alcaloizi, glucozide, alactozide și nitrilozide din fibrele vegetale.
se distruge valoarea nutritivă a nucleoproteinelor din carne.

Afectează inima: Un studiu realizat de dr. Magda Havas de la Universitatea Trent arăta că radiațiile din cuptorul cu microunde afectează în mod direct inima. Pot crește ritmul cardiac instantaneu.

R.M.