15.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 15:03
No menu items!

Cum motivează Curtea de Apel București arestarea femeii care a vrut să-și protejeze copilul de tatăl agresiv

spot_img

Curtea de Apel Bucureşti a motivat decizia de arestare a femeii acuzate în Canada că şi-a răpit copilul, susţinând că dezvoltarea minorului îi interesează pe ambii părinţi şi că tatăl acestuia „are şi el drepturi şi îndatoriri legate de creşterea copilului său”, potrivit MEDIAFAX.

În sala de judecată avocatul femeii a susţinut că minorul a fost abuzat psihic, dar şi sexual de tatăl său.

“Chiar şi în condiţiile în care mamei nu i se poate reproşa grija faţă de minor, în România, infracţiunea de răpire internaţională a propriului copil subzistă, mama fiind presupusă a fi ignorat eventualele traume ale fiului, tatălui şi decizia de custodie a organelor judiciare alea statului canadian. Dezvoltarea minorului interesează atât pe fiecare dintre părinţi, cât şi organele judiciare ale statului canadian. În speţă, minorul nu are doar un singur părinte, pe mama. Tatăl, cetăţean canadian, are şi el drepturi şi îndatoriri legate de creşterea copilului său”, se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Judecătorul care a luat decizia de a o aresta pe Anamaria Nedelcu arată că măsura este necesară pentru urgentarea soluţionării cererii de extrădare. Acesta a avut în vedere şi faptul că este dată în urmărire internaţională, pe numele femeii fiind emis un mandat de arestare în Canada, din iulie 2014.

În plus, în motivare se menţionează că Anamaria Nedelcu nu a executat o decizie definitivă a unei instanţe din România prin care „s-a admis cererea formulată de reclamantul Sierra Munoz Maximo Rafael şi a fost obligată Nedelcu Anamaria să înapoieze minorul, cetăţean canadian, la reşedinţa obişinuită a copilului din Canada, la tatăl său”.

Potrivit motivării, minorul, având 4 ani la data la care a fost adus în România, se afla în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa, „fiind rupt din mediul în care s-a născut şi a copilărit, existând posibilitatea rezonabilă de a suferi în urma presupuselor acţiuni ilicite ale mamei, care l-a răpit din Canada, transportându-l în România”.

Judecătorul susţin că, din cauza neînţelegerilor dintre părinţi, justiţia canadiană a reglementat modul de exercitare a custodiei comune, reglementarea nefiind respectată de către mamă care a fost acuzată de răpirea minorului.

Curtea Supremă va decide pe 21 aprilie dacă Anamaria Nedelcu rămâne în arest.

R.D.