0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 18:30
No menu items!

Cum le întorc spatele senatorii PNL lui Blaga și Predoiu

spot_img

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat luni că grupul senatorilor liberali a decis că va vota în favoarea declaraţiei privind demisia preşedintelui Traian Băsescu

vot

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat luni că grupul senatorilor liberali a decis că va vota în favoarea declaraţiei privind demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Haşotti a mai precizat că în timpul şedinţei de grup a senatorilor PNL l-a sunat pe preşedintele interimar al partidului, Klaus Iohannis, care i-a spus că, din punctul său de vedere, parlamentarii trebuie să aibă poziţia pe care o consideră dânşii.

Liderul PNL a fost întrebat de ce liberalii şi democrat-liberalii au poziţii diferite pe acest subiect, deși plănuiesc fuziunea celor două formațiuni și au anunțat că vor fi “aliați” în Parlament. “Suntem încă două partide diferite“, a replicat Haşotti.

Inițial, Puiu Hașotti a susținut că grupul senatorilor liberali va cere şi includerea unei solicitări privind demisia din funcţia de premier şi a lui Victor Ponta. El a menţionat că, în cazul în care majoritatea parlamentară nu va accepta această completare propusă de PNL, parlamentarii liberali vor vota totuşi în favoarea declaraţiei.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc astăzi, începând cu ora 18.00. Proiectul de declaraţie a Parlamentului în care să fie cerută demisia şefului statului ar urma să fie adoptat într-o şedinţă de plen comun convocat miercuri.

R.D.