14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 21:46

Cum l-a îmblânzit Florin Cîțu pe Dan Barna

spot_img

Vicepremierul Dan Barna, care își dorește cu ardoare de la Florin Cîțu, să fie pus șef la Camera Deputaților în locul lui Ludovic Orban, în cazul în care premierul va câștiga alegerile PNL, a devenit un adevărat “mielușel” în relația cu prim-ministrul.

Copreședintele USR PLUS fusese mandatat, luni după-amiază, de liderii formațiunii pe care o conduce, să îi ceară explicații lui Florin Cîțu despre arestarea sa din SUA, să facă măcar puțină gălăgie, dacă tot nu pleacă de la guvernare.

La  întâlnirea de marți a coaliției însă, Dan Barna abia a îndrăznit să-l întrebe pe Cîțu în șoaptă, la finalul întâlnirii, „Eu ce spun la presă, care este treaba cu America?”. Conform unor surse politice citate de Digi24.ro, premierul i-a răspuns liderului USR PLUS că a explicat, deja, public, scandalul.

Întrebat de ce trebuie neapărat să spună ceva pe acest subiect, Barna a susținut că este „întrebat”: „La Constanța am zis că e Sf. Mărie și nu comentez”, a spus Barna. Replica ar fi venit de la liderul UDMR, Kelemen Hunor, care i-ar fi spus că „se ascunde după sfinți”. 

Luni, după ședința de partid, vicepremierul și copreședintele USR PLUS Dan Barna a primit mandat de la colegi să îi ceară premierului Florin Cîțu, în ședința coaliției, explicații despre episodul din Statele Unite. De asemenea, Barna ar fi trebuit să îi ceară acestuia să își asume public, alături de PNL, scandalul în care a fost implicat.