10.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 10:53

Cum l-a ajutat Alina Bica pe afaceristul Ovidiu Tender prin intermediul consilierului

spot_img

Fostul consilier personal al Alinei Bica, Florentin Mihăilescu, este acuzat că l-a ajutat pe afaceristul Ovidiu Tender cu acte din DIICOT, în schimbul unui teren

Tender_SZ

Ionuț Florentin Mihăilescu a fost consilierul Alinei Bica în mandatul acesteia de secretar de stat la Ministerul Justiției. Ulterior, în 2011, a devenit vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, iar din 2012 a revenit lângă Alina Bica, consilier la DIICOT. Procurorii susțin că în momentul de față, Mihăilescu este angajatul lui Ovidiu Tender, la firma Prospecțiuni S.A.

DNA a stabilit că în primăvara anului 2013, omul de afaceri Tender Ovidiu era judecat în dosarul întocmit, în 2006, de procurorul DIICOT Alina Bica. Afaceristul a pus la dispoziția șefei DIICOT și a consilierului ei documente din proces, cerându-le părerea, astfel încât să câștige cauza.

Procurorii s-au sesizat cu privire la aceste fapte din oficiu, în octombrie 2013.

Pentru sprijinul acordat în scopul arătat mai sus, Mihăilescu Ionuţ Florentin, angajat al S.C. PROSPECŢIUNI S.A., firmă deţinută de Tender Ovidiu, beneficiază de un card emis de UNICREDIT BANK, în care îi sunt virate diferite sume de bani. De asemenea, din actele şi lucrările dosarului nr. 393/P/2013 a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea provenienţei acestora , actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse.

rezoluție DNA

Acuzațiile sunt de luare de mită, dare de mită, spălare de bani și favorizarea făptuitorului.

M.Nedelcu