16.3 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 2:41

Cum își pasează PENAL miniștrii “cartoful fierbinte” Anghel Saligny

spot_img

Premierul Florin Cîțu i-a amenințat, public, pe miniștrii USR PLUS care au refuzat, miercuri, adoptarea proiectului Anghel Saligny, că s-ar putea să fie cercetați penal pentru abuz în serviciu.

Public, prim-ministrul a spus mai voalat că miniștrii USR PLUS încalcă legea.

”Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României.”, a spus Florin Cîțu.

Neoficial însă, surse politice au declarat că premierul are de gând să trimită Corpul de Control la Ministerul Justiției, pentru încălcarea procedurilor de avizare. Ca să se scoată însă, Stelian Ion susține că nu din cauza avizului MJ nu a fost adoptat proiectul, ci acesta nu a plecat cu avizul necesar de la ministerul Transporturilor, pentru că ministerul Justiției este ultimul pe linia de avizare. Cu alte cuvinte, i-a pasat “cartoful fierbinte” lui Cătălin Drulă. Care, se știe, are deja “o istorie comună” cu procurorii.

Chiar dacă USR PLUS a început să amenințe public că iese de la guvernare dacă premierul PNL se mai poartă astfel cu miniștrii lui Barna și Cioloș, lui Cîțu nu-i pasă. El vrea să treacă, chiar în această seară, cu orice preț, proiectul Anghel Saligny, pentru că le-a promis primarilor în campania internă a PNL că le dă bani de investiții. În plus, proiectul a fost deja depus în primă lectură, astfel că acum poate fi adoptat tacit.

Deși, dacă ar fi verificat chiar premierul de Corpul de Control al premierului, s-ar afla că proiectul băgat în ședință pe ordinea suplimentară nu avea, cu o oră înainte de ședința de guvern, nici măcar avizul, consultativ dar obligatoriu, al Consiliului Legislativ, darămite avizele tuturor ministerelor…

La cine e mai penal?

UPDATE ORA 19

USR PLUS a transmis, într-un comunicat, că amenințările primite de liderii formațiunii nu sunt acceptate.

“USR PLUS ia act de amenintarile asupra secretarilor de stat PNL din ministerele conduse de ministri USR PLUS de a se prezenta la sedinta de guvern.

Reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului si poate fi delegata doar de catre acesta prin ordin scris.

Facem apel la seful executivului sa nu puna oamenii in situatia de a incalca legea prin uzurparea de calitati oficiale”.

Marilena Nedelcu