12.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 22:04
No menu items!

Cum încearcă Vlad Pascu să scape din arest: Nu se aștepta să fie pietoni pe drumul pe care a avut loc tragedia!

spot_img

Vlad Pascu a dat noi declarații, marți, în fața magistraților. Deși s-a urcat la volan sub influența drogurilor și a ucis în accident doi tineri, Vlad Pascu spune că nu se aștepta să fie și pietoni pe un drum de mare viteză. Drept urmare, susține el, nu a putut evita o astfel de tragedie.

Mai mult, Vlad Pascu cere să fie înlocuită măsura arestului preventiv pe motiv că ar vrea să îşi continue studiile, iar în spatele gratiilor nu are dreptul la educaţie.

„Cunosc acuzațiile care mi s-au adus și regret faptele. În legătură cu accidentul, vreau să subliniez două lucruri pe care nu le-am spus până acum. Vreau să subliniez faptul că nu am avut vizibilitate și nu am avut timp de reacție pentru a putea preveni acest lucru. S-au tot speculat diverse variante, că i-aș fi văzut, că i-aș fi lovit cu intenție… Nu aș fi avut niciodată intenția de a face o asemenea tragedie.

De asemenea, eu veneam din Vama Veche. Nu scuză cu nimic că eu am urcat la volan sub influența substanșelor, înțeleg chestia asta și îmi asum. Conștientizez… Conform Legii Anastasia, nu cer suspendarea pedepsei, având în vedere că sunt două persoane care au decedat și eu am produs aacidentul sub influența substanțelor psihoactive. Vreau să precizez ca eu doar încercam să ajung la cazare, nu am luat niciodată în calcul să produc o asemenea tragedie, conducând pe un drum public unde nu mă așteptam niciodată să fie (pietoni), pe un drum unde limita de viteză este de 90 km/h, se poate vedea și în expertiza unde a fost accidentul.

De asemenea, arestul la domiciiliu… Am cerut astfel de schimbare de măsură preventivă pentru a putea să pregatesc studiile, să dau la facultate. În măsura arestului preventiv nu se pot face studii, nu ai dreptul la educație”, a declarat Vlad Pascu în faţa magistraţilor de la Tribunalul din Constanţa.

Vlad Pascu se află în arest preventiv din data de 20 august 2023.

În urmă cu o săptămână a avut loc primul termen în procesul în care Pascu este acuzat de ucidere din culpă.

Judecătoarea a stârnit un val de indignare după ce a întrebat dacă una din victimele tânărului se află în sală.

                                                                                                         Adina Bucur Silav