1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:55
No menu items!

Cum împarte primarul Rareș Mănescu banii publici – 25 milioane de euro pentru spații verzi, 2 milioane euro pentru copiii din creșe

spot_img

Sectorul 6 are de cheltuit peste 200 milioane de lei pentru spații verzi și salubritate. Pentru copiii din creșe, Primăria Sectorului 6 a plătit doar 2 milioane de euro.

mansecu sapa parc

Din cele 200 de milioane de lei, de la începutul anului și până la 30 septembrie 2014, subordonații lui Rareș Mănescu au plătit peste 110 milioane de lei, banii cetățenilor Sectorului 6 rezultați din plata taxelor și impozitelor, firmelor de casă care se ocupă de salubrizare, spații verzi și parcuri.

Chiar dacă Sectorul 6 a devenit adevarat focar de infecție din cauza gunoaielor, edilul Rareș Mănescu sparge zeci de milioane de euro pe salubrizare, întretinere grădini publice, parcuri, zone verzi și baze sportive.

Potrivit contului de execuție al bugetului local al Sectorului 6, la data de 30 septembrie 2014, cheltuielile totale pentru salubrizare și gestiunea deșeurilor s-au ridicat la aproximativ 62 milioane de lei. Firmele de salubrizare au de cheltuit încă 6 milioane de lei în ultimele trei luni ale acestui an. „Aghiotanții” edilului Rareș Mănescu au grijă și de spațiile verzi inexistente. Întreținerea grădinilor publice, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement, au costat, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2014, aproximativ 50 milioane de lei.

Și Poliția Comunitară Sector 6 a avut la dispoziție milioane de euro în primele nouă luni ale anului. Astfel, 12,9 milioane de lei, au fost cheltuiți în două tranșe- 3 milioane de euro, apoi circa 8,8 milioane lei.

Primăria Sectorului 6 a avut niște bani și pentru asistența persoanelor în vârstă, din bugetul local fiind alocate aproximativ 11 milioane de lei. În primele nouă luni ale anului, Primăria Sectorului 6 s-au cheltuit deja circa 7 milioane de lei pentru asistența persoanelor în vârstă. Pentru creșele din sectorul 6 însă, edilul Rareș Mănescu a cheltuit doar jumătate din banii alocați, adică 8,6 milioane de lei din cele aproximativ 16 milioane de lei.