3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 1:27
No menu items!

Cum îi pregătește Moscova pe ”omuleții verzi” din Republica Moldova

spot_img

Federația Rusă a reușit în acest an dezmembrarea Ucrainei prin acțiuni din interior

paramilitari rusi

Serviciile speciale ruse pregătesc așa numita ”coloană a cincea” în țările vecine, inclusiv în Republica Moldova, format din oameni fideli, gata de acțiuni paramilitare, potrivit publicației poloneze Gazeta Wyborcza, citate de agenția Unimedia.

Această strategie se referă în primul rând la teritoriul fostelor republici ale Uniunii Sovietice. Sub masca unor tabere de tineret, serviciile militare și speciale ruse antrenează sabotori ai căror obiectiv este destabilizarea situației din țară și începerea războiului conform scenariului din estul Ucrainei.

Organizații asemănătoare există în Republica Moldova, Kârgâzstan, Armenia și Kazahstan.

”Federația Rusă a desfășurat aceleași activități în Donbas și Crimeea. În aceste zone au fost create tabere de antrenament pentru tineret unde participanții au folosit drapelele așa-numitor republici populare Donețk și Lugansk”, a declarat expertul militar ucrainean Dmitri Tîmciuk.

Serviciile de securitate din Republica Moldova au informat că tinerii din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia desfășoară exerciţii militare în Kazahstan și Rusia. Acolo, ei sunt pregătiți pentru lupta corp-la-corp, cum se fac cocktail-uri Molotov și cum să se opună eficient poliției. Aceleași activități sunt observate în Armenia, care recent a decis recent să se apropie de Uniunea Eurasiatică.