20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 20:10

Cum a ieșit Sebastian Ghiță din România. Poliția de Frontieră așteaptă date de la DNA pentru a face verificări

spot_img

Poliţia de Frontieră va face verificări pentru a stabili modalitatea în care Sebastian Ghiţă a părăsit teritoriul României în funcție de aspectele care vor reieși în cursul investigaţiilor din dosarul penal.

“Poliţia de Frontieră Română va efectua verificări specifice pentru a stabili modalitatea prin care Sebastian Ghiţă a părăsit teritoriul României în funcţie de rezultatul anchetei desfăşurate de autorităţile abilitate şi de datele de interes ce vor rezulta dîn urma instrumentării dosarului penal. La finalizarea verificărilor se vor lua măsurile prevăzute de lege”, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Autoritățile presupun că Sebastian Ghiță ar fi părăsit România pe 21 decembrie, când s-a constatat dispariția acestuia.

În ancheta care se derulează în acest moment, procurorul de caz de la DNA Ploiești ar trebui să stabilească cu exactitate când a părăsit omul de afaceri România, pe unde a ieșit din țară, precum și dacă acesta s-a folosit de decizia Înaltei Curți din 16 decembrie 2016, care i-a ridicat interdicția de a părăsi țara, decizie care nu era însă definitivă, dacă a folosit documentele slovene cu care s-a legitimat săptămâna trecută sau dacă a utilizat alte documente de identitate false.

R.D.