Cum i-a șocat Papa Francisc pe credincioșii din Istanbul

Papa Francis a subliniat că Biserica Catolică este gata să se unească cu Biserica Ortodoxă, fără niciun fel de pretenție, doar pentru încetarea războaielor și oprirea atrocităților împotriva tinerilor.

Prezent la Istanbul, la liturghia la care a participat și Patriarhul Ecumenic al Constatinopolului, Bartolomeu I, suveranul Pontif a ținut să sublinieze încă de la început dorința catolicilor.

Singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și pe care îl urmăresc ca Episcop al Romei este comuniunea cu Bisericile Ortodoxe. Biserică Catolică nu dorește să impună nici o condiție, în afara celei a profesiunii de credință comune. Suntem gata să căutăm împreună modalitățile prin care să garantăm unitatea necesară a Bisericii în condițiile actuale.

mesaj Papa Francisc

Papa Francisc a mai adăugat că dorința este mai ales a celor pe care nu putem să îi auzim mereu, voci tinere care vor ca Bisericile să își asume strict condiția de discipol al Domnului Iisus Hrisos.

Bisericile Catolică și Ortodoxă sunt separate dn 1054, când Papa Leon al IX-lea și Patriarhul Mihail I al Constantinopolului și-au aruncat reciproc anatema.

NICIUN COMENTARIU