2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:36
No menu items!

Cum îți alegi rochia de Revelion în funcție de forma corpului

spot_img

 rochii

Revelionul este un moment în care putem adopta ținute dintre cele mai elegante și îndrăznețe. Însă, potrivit diva.ro, sunt câteva reguli de bază de care trebuie să ținem cont, pentru un look impecabil:

DACĂ EȘTI MIGNONĂ

Rochia perfectă pentru tine este o rochie care alungește silueta. Poți să apelezi fără teamă la modele de rochii cu volane, cu mici cusături verticale, însă trebuie să știi că detaliile trebuie să fie cât mai delicate, iar rochia cât mai scurtă. O floare uriașă, volane prea mari, umeri bufanți, toate pot contrasta inestetic cu silueta ta micuță, iar o rochie lungă sau sub genunchi îți va micșora și mai mult statura.

DACĂ EȘTI ÎNALTĂ ȘI SLABĂ

Atunci corpul tău este lipsit de curbele feminine, trebuie să le contruiești cu ajutorul rochiilor. Alege-le pe cele care evidențiează talia subțire și prezintă volum în zona șodurilor și a bustului. Te pot ajuta și volanele, suprapunerile de materiale, mânecile voluminoase și fundele.

DACĂ AI O SILUETĂ DE CLEPSIDRĂ

Cu o astfel de siluetă ești cea mai fericită femeie! Poți să alegi orice rochie, însă sfatul nostru este să alegi rochii cu o croială pe corp, care să evidențieze formele tale feminine.

DACĂ AI  ȘOLDURI LATE

Șoldurile late pot fi mascate de o rochie care are partea din dreptul șoldurilor mai lată, mai voluminoasă, astfel încât să acopere lățimea lor. Este simplu, rochia are croiala bufantă, prin urmare șoldurile late vor fi ascunse. Nu uita însă să evidențiezi talia, astfel încât să păstrezi forma de clepsidră a siluetei.

DACĂ AI UMERI LAȚI

Nu trebuie să îți ascunzi umerii dacă sunt lați, trebuie doar să te feresti de rochii care au mâneci bufante, de rochii care au prindere după gât și de rochiile foarte strâmte, care vor contrasta cu umerii. Alege, în schimb, rochii asimetrice pe umeri, sau rochii pe un umăr. În acest mod vei ascunde lățimea lor.

DACĂ AI PICIOARELE NEATRACTIVE

Nu ești mândră de picioarele tale, fie că sunt puțin curbate, fie că ai genunchii osoși, și nu vrei să le afișezi? O rochie lungă sau midi este cea mai bună variantă pentru tine. Nu ascunde picioarele în pantaloni. Dacă vrei să îți acoperi gleznele alege o rochie lungă, dacă vrei să acoperi curbura picioarelor alege o rochie midi, iar dacă genunchii sunt problema, o rochie cu fustă stilou este o variantă excelentă.

DACĂ AI O TALIE GROASĂ

Dacă te lupți cu kilogramele, și talia ta este prea groasă să te bucuri de rochii pe corp, ai trei optiuni: ridici talie, o cobori sau o elimini definitiv. Cea mai indicata varianta este sa alegi o rochie care are linia taliei imediat sub bust ajutata de curele din piele. Astfel, alungesti silueta si concentrezi atentia pe cea mai subtire parte a taliei tale. Evita rochiile foarte stramte si cele care sunt stramte exact in jurul taliei.

DACĂ AI UN BUST VOLUMINOS

Dacă ai un bust impresionant, nu trebuie nici să îl ascunzi, nici să epatezi cu un decolteu prea adânc. Alege rochii cu linii de decolteu care te avantajează: în V, pătrat, parte peste parte sau căzut pe umeri. Caută materiale care subțiază, dar care nu sunt nici prea rigide. Evită linii ale decolteului prea încărcate.

DACĂ AI UN BUST MIC

Dacă ai un bust mai micuț, evită decolteurile adânci. Alege linii drepte, ovale în zona bustului sau rochii care sunt mai încărcate în această regiune. Prin contrast cu o talie bine definită, zona decolteului acoperită de volane, de cristale, de funde sau de flori poate oferi impresia unei siluete de clepsidră. Te pot ajuta și rochiile pe gât, dar și rochiile cu corset.

C.A.