3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:38
No menu items!

Cum fabrică Mafia italiană euro în România. VIDEO

spot_img

Membri ai clanului mafiot Napoli au fost ridicaţi de DIICOT, după ce Direcţia Naţională Antimafia din Italia a reținut trei persoane din aceeaşi grupare şi a confiscat 19 milioane de euro

euro confiscati

O fabrică de bani falşi a fost descoperită, vineri, de procurorii DIICOT la Oradea (judeţul Bihor) şi au ridicat mai multe persoane care ar face parte dintr-un clan mafiot din Napoli. Nu mai puțin de 13 milioane de euro falși au fost confiscați în urma percheziţiilor care au avut loc în noaptea de joi spre vineri.

Surse judiciare au precizat că, în urmă cu două zile, Direcţia Naţională Antimafia din Italia a ridicat trei persoane din aceeaşi grupare şi a confiscat 19 milioane de euro. DIICOT a lucart, în acest dosar, în colaborare cu direcţia din Italia, dar a avut exclusivitate de coordonare a anchetei din România.

Procurorii DIICOT au făcut percheziţii la Oradea, în noaptea de joi spre vineri, având informaţii că membrii grupării ar fabrica acolo bani falşi, fiind ridicate trei persoane, care ar face parte din gruparea de crimă organizată Napoli.

La percheziţii au fost găsiţi aproximativ 13 milioane de euro, în bancnote de 50 şi 100 de euro, precum şi două tiparniţe, cerneala şi matricile aferente fabricării banilor falşi.

Cei trei suspecţi sunt audiaţi la DIICOT Oradea, iar vineri vor fi aduşi în Capitală, la structura centrală a Direcţiei.

S.M.