4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:50
No menu items!

Cum comentează politicienii mesajul ambasadorului Mark Gitenstein

spot_img

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, marţi, că este îngrijorat de posibilitatea ca seria de alegeri dificile de care se apropie România să dezbine poporul, el menţionând nevoia ca politicienii români să se întoarcă la o coabitare civilizată şi stabilă.

Raluca Turcan, PDL: Modul în care România va ieşi din alegerile din decembrie va depinde de clasa politică.

“Modul în care România va ieşi din alegerile din decembrie va depinde de clasa politică. Referendumul din vară a împărţit românii în buni şi răi, în pro sau anti Băsescu, pro sau anti PDL. USL este cel care ar trebui să accepte  lecţia democraţiei, pentru că altfel ceea ce a zis Gitenstein poate devein realitate, a declarat Raluca Turcan pentru Sursa Zilei. Şi la referendumul din vară, şi acum, ARD face apeluri la civilitate, normalitate şi încetare a dezbinării sau învrăjbirii românilor unii împotriva altora, a completat liderul PDL.

Eugen Nicolăescu, PNL: Mi-am stricat dimineaţa amintindu-mi că mai există Gitenstein în România

“Ambasadorul american la Bucureşti este partizan. Mi se pare total deplasat să te comporţi aşa într-o ţară în care eşti ambasador! Ca atare, ce spune domnul Gitenstein pe mine nu mă interesează, pentru că dumnealui vorbeşte strict partizan. Cel putin aşa cred eu”, a spus Nicolăescu. În opinia sa, Mark Gitenstein intoxică opinia publică. Eu cred că oamenii de afaceri din Statele Unite ale Americii, instituţiile internaţionale care au sediul în America, oamenii obişnuiţi, care circulă între cele două ţări văd ei singuri despre ce este vorba şi n-au nevoie să fie dirijaţi, să fie intoxicaţi, otraviţi chiar, de oameni ca Gitenstein”, subliniază liderul PNL. (A.M)