4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:46
No menu items!

Cum combatem astenia de primăvară?

spot_img

 astenia de primavara

Din ce în ce mai multe persoane experimentează schimbarea anotimpurilor manifestând simptome precum insomnie, hiperactivitate, stări de nervozitate și senzații de amețeală și slăbiciune la nivelul întregului corp, acestea fiind simptome ale unei afecțiuni specifice acestei perioade a anului, afecțiune cunoscută sub numele de astenie de primavară.

Astenia de primăvară apare la trecerea de la sezonul rece la sezonul de primăvară, când temperaturile cresc considerabil, iar zilele se măresc, iar organismul nostru are nevoie de timp să se obişnuiască cu schimbările climatice. Apare la toate categoriile de vârstă şi nu există un medicament miraculos care să ne scape sau să ne ferească de astenie.

Slăbirea organismului și consumul insuficient de vitamine sunt principalele cauze ale asteniei.
Specialiștii recomandă creșterea consumului de fructe și legume proaspete pentru tonifierea și fortificarea organismului și scăderea consumului de dulciuri și paste făinoase.

De asemenea, cerealele reprezintă o sursă bogată de vitamine, fibre, carbohidraţi şi minerale care vă vor ajuta să vă recâştigaţi energia. Pentru întărirea sistemului imunitar consumați suc de cătină, care se dovedește a fi o adevărată sursă de revitalizare.

Tot pentru a combate astenia de primăvară sunt indicate produsele apicole, care, datorită conținutului bogat în vitamine, minerale şi enzime, ne ţin departe de răceli și înlătură stările de oboseală.

Plimbările în aer liber, la soare, exercițiile cardiovasculare sau practicarea sporturilor preferate sunt cele mai indicate pentru refacerea tonului fizic şi psihic.

C.A.