17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 16:46

Cum au lăsat hoții români în beznă mai multe localități din Bulgaria

spot_img

Cum au lăsat hoții români în beznă mai multe localități din Bulgaria
foto: replicaonline.ro

Mai multe localităţi din nord-estul Bulgariei au rămas fără energie electrică după ce hoţi de fier vechi au furat componentele de susţinere a unor stâlpi de înaltă tensiune, în apropierea localităţii constănţene Făclia. Avaria a afectat şi localităţi din sudul judeţului Constanţa.

Potrivit poliţiştilor constănţeni, în noaptea de marţi spre miercuri, persoane rămase deocamdată necunoscute au furat componentele de susţinere a trei stâlpi de înaltă tensiune, în dreptul localităţii Făclia.

Cei trei stâlpi, de pe linia de înaltă tensiune dintre Isaccea şi Varna, au fost apoi dărâmaţi, cel mai probabil de vânt, rupând astfel şi firele de contact. În urma incidentului, linia a rămas nealimentată pe o distanţă de aproximativ 70 de kilometri, lăsând fără energie electrică mai multe localităţi din sudul judeţului Constanţa, dar şi din nord-estul Bulgariei.

La faţa locului se află mai multe echipe de interveţie ale societăţii Transelectrica, care lucrează pentru a remedia avaria, iar poliţiştii încearcă să-i identifice pe hoţi.

Andrei Tudor