16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:03
No menu items!

Cum au fost uciși jurnalistul Dom Phillips și expertul indigen Bruno Pereira în jungla amazoniană

spot_img

Jurnalistul britanic Dom Phillips și expertul indigen Bruno Pereira au fost împușcați cu muniție de vânătoare, a anunțat poliția braziliană, potrivit BBC.

La o zi după ce poliția a identificat rămășițele lui Dom Phillips, s-a confirmat că al doilea set de rămășițe este cel al lui Bruno Pereira. Un al treilea suspect în cazul crimelor a fost reținut, a adăugat poliția, scrie mediafax.ro.

Cei doi au dispărut în timp ce se aflau într-o călătorie de documentare în Valea Javari, în statul brazilian Amazonas, la 5 iunie. Zece zile mai târziu, rămășițele umane au fost găsite după ce un suspect a a condus poliția la locul unde a îngropat cadavrele.

Suspectul, un pescar din zonă, a fost prima persoană arestată. Fratele său a fost, de asemenea, arestat la începutul acestei săptămâni însă a negat orice implicare în crime. Un al treilea suspect a fost arestat sâmbătă. Acesta s-a predat la o secție de poliție din orașul Atalaia do Norte.

Dom Phillips, în vârstă de 57 de ani, locuia în Brazilia de mai bine de zece ani. El se afla în zonă pentru a face cercetări pentru o carte. Bruno Pereira, în vârstă de 41 de ani era expert în triburile izolate din Amazon. Pereira primise amenințări cu moartea înainte de a pleca în călătorie, au declarat grupurile pentru drepturile indigenilor.

Zona în care călătoreau a devenit cunoscută pentru activitățile ilegale de pescuit, minerit, exploatare forestieră și trafic de droguri. De asemenea, regiunea este cunoscută pentru conflictele violente dintre grupurile criminale, agenții guvernamentali și populația indigenă. Phillips și Pereira adunau informații despre aceste conflicte.