9.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 10:14

Cum au aflat medicii francezi că au tratat pacienți COVID-19 cu o lună înainte de confirmarea primelor cazuri?

spot_img

Un pacient de sex masculin tratat într-un spital francez pe 27 decembrie a contractat COVID-19, au găsit medicii francezi care au inventariat și analizele mai vechi ale pacienților. Asta înseamnă că SARS-CoV-2 se afla deja în Franța cu o lună înainte ca guvernul francez să confirme primele sale cazuri, transmite Reuters.

Oamenii de știință de la spitalele Avicenne și Jean Verdier din suburbiile nordice ale Parisului au testat probe de la pacienții tratati cu pneumonie în decembrie și ianuarie.

“Dintre cei 24, am avut unul care a fost pozitiv pentru COVID-19 pe 27 decembrie”, a declarat pentru BFM TV Yves Cohen, șeful ATI.

Probele au fost colectate inițial pentru a detecta gripa folosind teste PCR, același proces de screening genetic care poate fi utilizat și pentru a detecta prezența noului coronavirus la pacienți.

Fiecare eșantion a fost testat de mai multe ori pentru a se asigura că nu există erori, a adăugat Cohen.

Franța, care luni a devenit a cincea țară care a depășit 25.000 de decese cauzate de virus, a confirmat primele trei cazuri COVID-19 pe 24 ianuarie, la doi pacienți din Paris și un altul din sud-vestul orașului Bordeaux.

Cohen a spus că este prea devreme pentru a ști dacă pacientul al cărui test din 27 decembrie a fost pozitiv COVID-19 a fost „pacientul zero” al Franței.

Identificarea primului pacient cu un virus este esențială pentru a înțelege modul în care acesta s-a răspândit. Cohen a spus că pacientul a supraviețuit și că a fost efectuată o investigație preliminară pentru urmărirea primei contaminări.

„El a fost bolnav timp de 15 zile și și-a infectat cei doi copii, dar nu și soția sa, care lucrează într-un supermarket. A fost uimit; nu a înțeles cum a fost infectat. Am pus puzzle-ul împreună și nu a făcut nicio călătorie. Singurul contact pe care l-a avut a fost cu soția sa.”

Soția bărbatului a lucrat alături de un stand de sushi, aproape de colegii de origine chineză, a spus Cohen. Nu a fost clar dacă acei colegi au călătorit în China, iar autoritatea locală de sănătate ar trebui să investigheze, a spus el. „Ne întrebăm dacă era asimptomatică”, a spus el.

„El poate fi„ pacientul zero ”, dar poate există și alte regiuni.

“Toate PCR-urile negative pentru pneumonie trebuie testate din nou. Virusul circula probabil [atunci]”, a spus el.