1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:29
No menu items!

Cum arată creșterea pandemiei în SUA: State cu 50 % rată de pozitivare și creștere cu 3% a deceselor la nivel național

spot_img

Numărul de noi cazuri de COVID-19 din Statele Unite a atins un alt record săptămâna trecută, crescând cu 18% la peste 575.000, în timp ce decesele au crescut cu 3%, potrivit unei analize a Reuters a rapoartelor de stat și federale, relatează Reuters.

Numărul de cazuri noi raportate în fiecare săptămână a crescut timp de patru săptămâni consecutive, cele mai mari creșteri înregistrându-se în ultimele două săptămâni.

La nivel național, aproape 5.800 de persoane au murit de virus în cele șapte zile încheiate la 1 noiembrie, aducând totalul la peste 230.000. Experții în sănătate spun că decesele tind să crească la patru până la șase săptămâni după creșterea infecțiilor.

Treizeci și patru din 50 de state au văzut cazuri noi în creștere timp de cel puțin două săptămâni la rând, în scădere față de 36 din săptămâna precedentă. Acestea includ Florida, Ohio și Michigan – toate statele puternic contestate pentru alegerile prezidențiale americane de marți. Noile cazuri au crescut cu 60% în Pennsylvania, un alt stat crucial.

Texas a raportat cele mai noi cazuri săptămâna trecută cu peste 45.600, urmată de Illinois, care are jumătate din numărul de oameni, cu peste 44.500 de cazuri noi.

Statele Unite au efectuat 8,5 milioane de teste COVID-19 săptămâna trecută, din care 6,8% au revenit pozitive pentru noul virus, comparativ cu 6,3% săptămâna anterioară, potrivit datelor de la COVID Tracking Project, un efort realizat de voluntari pentru a urmări epidemia.

Dakota de Sud a condus țara cu cea mai mare rată de testare pozitivă la 50%, urmată de Iowa la 44% și Wyoming la 43%. Un total de 17 state au avut o rată de testare pozitivă de peste 10%.

Organizația Mondială a Sănătății consideră că ratele de peste 5% sunt îngrijorătoare, deoarece sugerează că există mai multe cazuri în comunitate care nu au fost încă descoperite.