23.2 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 0:00
No menu items!

Cum arată noul Opel Astra / FOTO

spot_img

Noul model – Opel Astra K – va fi lansat, în această toamnă, la salonul auto de la Frankfurt

opel2

Anul acesta, la salonul auto de la Frankfurt care va avea loc în luna septembrie, va fi lansat noul Opel Astra. Este cea de-a cincea generatie, care se va numi Opel Astra K.

Opel a făcut noul Astra mai ușor, mai încăpător și mai agil pentru a putea câștiga teren în clasa mașinilor compacte, unde Volkswagen Golf și Ford Focus dețin supremația în Europa. Motiv pentru care inginerii au propus un design mult mai pretențios, cu forme elegante care să dea impresia de automobil premium.

CEO Karl-Thomas Neumann a declarat că noul Opel Astra va avea un „design fantastic.” „Este minunat. Va redefini segmentul compact cu ingineria germană, conectivitatea cea mai bună în clasă și un design emoțional pentru un preț foarte accesibil„, a spus Neumann într-o prezentare video despre mașină.

Reprezentanții companiei au declarat că noul Opel Astra ar avea în mod substanțial mai mult spațiu în cabină, în ciuda dimensiunilor mai mici ale corpului. Inginerii au redus greutatea Astra, care va face mașina mai agilă și va avea un consum mai mic de carburant. Astra va oferi cele mai noi și mai eficiente motoare de combustibil ale brandului.

Oficialii Opel au mai menționat că viitoarea generatie va semana destul de mult cu conceptul Monza, prezentat în 2013 la Frankfurt. Cel puțin liniile generale și blocurile optice se pare că vor fi influențate de designul conceptului.

Din imaginile-spion de mai jos, nu sesizăm multe asemănari. Poate că acestea vor ieși la iveală pe partea de conectivitate și tehnologie de la bord, nu neapărat la design.

Astra, care va fi comercializat și sub marca Vauxhall,  marca-soră din Marea Britanie, va începe să fie pus în vânzare în luna octombrie, la o lună după debutul la salonul auto de la Frankfurt.

GM a investit masiv în fabrica Ellesmere Port din Anglia, locul în care va fi produs Astra pentru Europa.

Astra este de obicei modelul cu cel mai mare volum Opel. Vânzările europene ale Opel / Vauxhall Astra au crescut cu 1,5 la sută, la 46.915 unități în primele trei luni, conform JATO Dynamics. Vânzările Corsa au crescut cu 21 la sută, până la 78.361 unități.

Opel nu a dat nici un detaliu tehnic al modelului Astra. Rapoartele au spus că va fi cu până la 150 kg mai ușor decât modelul actial și va fi oferit în varianta cu cinci uși – trei uși și break, ca și actualul model. Acesta va fi primul nou model Opel lansat cu pachetul de conectivitate GM OnStar’s.

 G.C.