9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 22:09

Cum arată azi locul masacrului de la Charlie Hebdo. VIDEO

spot_img

Mii de buchete de flori și lumânări sunt așezate la sediul săptămânalului francez

charlie_hebdo

Zeci de oameni vin în continuare pe strada pe care se află redacția hebdomadarului satiric și lasă mesaje și flori. Românul Răzvan Pascu, aflat în vizită la Paris, a filmat pelerinajul de la redacția publicației.

Strada Nicolas-Appert, pe care se află redcația „Charlie Hebdo” este în continuare blocată de miile de buchete de flori. Zona masacrului a devenit loc de pelerinaj atât pentru parizieni, cât și pentru turiștii aflați în vizită în capitala Franței. Oamenii lasă mesaje scrise pe zidurile clădirii în care se află redacția, pe stradă și pe gardurile care înconjoară locul masacrului. Mii de buchete de flori sunt depuse direct pe stradă, în fața redacției.

Calvarul din redacția săptămânalului Charlie Hebdo s-a dezlănțuit pe 7 ianuarie, în jurul orei 11.20, când ședința de redacție de la Charlie Hebdo tocmai începuse. Cei doi bărbați care purtau cagule pe față știau programul jurnaliștilor, dar au greșit adresa. Când au ajuns pe pe strada Nicolas-Appert, pe care se află redacția, au coborât din mașină la numărul 6, acolo unde este arhiva săptămânalului satiric.

Martorii au povestit că teroriștii i-au întrebat dacă acolo este sediul redacției, așa că și-au continuat drumul și au intrat în clădirea corectă. Înarmați cu arme Kalașnikov, au deschis focul asupra recepționerului, apoi au urcat la etajul 2, unde se află redacția Charlie Hebdo și i-au omorât pe cei zece jurnaliști.