2.5 C
București
luni, 4 decembrie 2023 - 5:29
No menu items!

Cum arată “scara către Rai” cu 3.922 de trepte FOTO

spot_img

scari catre rai

O scară metalică din munţii Ko’olau, din Hawaii, închisă pentru public, atrage amatori de senzaţii tari din toată lumea.

În Hawaii, există o multitudine de trasee perfecte pentru a vedea răsăritul sau apusul, pentru adrenalină sau pentru relaxare, pentru antrenament sau pentru plimbare, însă doar o rută oferă câte puţin din fiecare: un peisaj superb, adrenalină, relaxare, secret şi chiar ilegalitate, potrivit Huffington Post.

Scara Haiku din O’ahu, supranumită şi  “scara către Rai”(stairway to Heaven), care are 3.922 de trepte și care conduce către vârful Puu Keahiakahoe din munții Ko’olau , este în topul preferinţelor celor pasionaţi de drumeţii.

scari catre rai 2

Realizată iniţial din lemn, scara a fost construită în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru ca soldaţii să poată avea acces la o antenă radio aflată pe munte.

În anii ’50, după închiderea bazei militare, scara a trecut în proprietatea Pazei de Coastă, care a decis înlocuirea treptelor cu unele din oţel.Baza Pazei de Coasta s-a închis, la rândul ei, în anii ’80, iar accesul publicului a fost interzis începând cu anul 1987.

scari catre rai 5

Intrarea este blocată şi păzită de un agent de securitate pe timpul zilei, însă acest lucru nu-i împiedică pe amatorii de senzaţii tari şi pe cei pasionaţi de fotografie să se strecoare în timpul nopţii şi să admire răsăritul din vârful scării.

Prima porţiune este dificilă, deoarece necesită escaladarea aproape verticală a unui versant abrupt, urmând să treacă apoi pe deasupra autostrăzii şi să şerpuiască  de-a lungul crestei.

scari catre rai 6

scari catre rai 3

scari catre rai 4

D.M.