4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 16:19
No menu items!

Cum arată şi ce poate face mult aşteptatul smartphone LG G2

spot_img

Lansat în prezenţa a 700 de invitaţi din peste 30 de ţări, în Lincoln Center din New York, noul LG G2 impresionează printr-un design nou, funcţii diverse şi câteva inovaţii care-l face diferit de un smartphone tradiţional.
În primul rând, trebuie spus că proiectanţii LG G2 au ales să amplaseze toate butoanele pe partea din spate a dispozitivului. Conceptul Rear Key provine dintr-un studiu care confirmă că accesibilitatea tastelor laterale este mai scăzută pe măsură ce dispozitivul devine mai mare. Mutarea butoanelor principale pe partea din spate a telefonului oferă utilizatorilor mai mult control, deoarece acest loc este de cele mai multe ori atins în mod natural de degetele arătătoare.
Cercetătorii au descoperit că mutarea butoanelor a condus de asemenea la mai puţine telefoane scăpate atunci când volumul este ajustat în timpul unei convorbiri.
Cu ajutorul funcţiei KnockON, LG G2 poate fi pornit prin simpla atingere de două ori a ecranului. LG G2 are un ecran Full HD de 5,2 inci. Tehnologia folosită este Dual Routing LG, care a redus rama telefonului la doar 2,65 de milimetri.
Ecranul are tehnologie IPS şi Graphic RAM, pentru o utilizare mai eficientă a energiei. Afişajul consumă cu până la 26% mai puţin, potrivit unui comunicat de presă emis de companie, iar autonomia creşte cu 10%. Bateria are 3.000 de miliamperi ar putea fi potrivită pentru o autonomie mai mare de o zi de lucru.
Un adevărat aparat foto
În ceea ce priveşte camera foto, LG G2 dispune de o tehnologie pentru stabilizarea optică de imagine (OIS) pentru a preveni neclaritatea şi pentru a afişa imagini mai luminoase şi mai clare chiar şi atunci când capturile sunt făcute în mişcare sau în medii întunecate. Majoritatea camerelor actuale de smartphone-uri cu OIS au tendinţa de a oferi o rezoluţie între 4 megapixeli şi 8 megapixeli.
G2 oferă o tehnologie de 13 megapixeli şi OIS într-un design subţire, fără un obiectiv fotografic proeminent. Caracteristicile cum ar fi Super Resolution şi MultiPoint AF ajută utilizatorul să păstreze imaginea focalizată la fel ca o cameră digitală.
Funcţii utile, comenzi accesibile
  • Answer Me — Răspunde automat la apel după scăderea tonului de apel atunci când telefonul este ridicat la urechea cuiva.
  • Plug & Pop — Recomandă opţiuni sau caracteristici atunci când un dispozitiv de căşti sau un cablu USB este conectat.
  • Slide Aside — Permite trecerea la o altă aplicaţie ce rulează în background.
  • Guest Mode — Protejează intimitatea proprietarului prin afişarea doar a aplicaţiilor preselectate.
  • Text Link — Informaţiile încorporate în mesaje text pot fi selectate şi salvate cu uşurinţă în memo şi calendar sau pot fi căutate pe o hartă sau pe internet.
  • QuickRemote — Poate fi folosit ca telecoamnda pentru alte dispozitive (audio-video, aer condiționat, etc).

Ștefan Tănăsescu